Εύκολη και νόστιμη τούρτα banoffee!


Γεύση
3.10.2019 | 08:31

Εύκολη και νόστιμη τούρτα banoffee!

Μια νόστιμη συνταγή από τον Pastry Chef Δημήτρη Μακρυνιώτη! Εύκολη στην παρασκευή της και θα σας ικανοποιήσει απόλυτα, γευστικά! 

Υλικά

Ζαχαρούχο γάλα 2 κουτιά

Σοκολάτα μπίτερ 100 γρ.

Μπισκότο μαύρο (oreo) 300 γρ.

Βούτυρο 100 γρ.

Μπανάνες 3-4

Κρέμα γάλακτος 400 γρ.

Ζάχαρη άχνη 100 γρ.

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τα ζαχαρούχα γάλατα για τουλάχιστον 3 ώρες, μέσα σε μία κατσαρόλα με ποσότητα νερού, τόση που να τα καλύπτει για όση ώρα τα βράζουμε (προσθέτουμε δηλαδή συνέχεια νερό για να μένουν πάντα καλυμμένα). Αφού τα βράσουμε τα αφήνουμε όλο το βράδυ για να κρυώσουν καλά και να γίνουν πλέον καραμέλα.

Σε ένα multi τρίβουμε τα μπισκότα, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε με το βούτυρο που πρώτα

έχουμε λιώσει σε ένα κατσαρολάκι. Απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου σε τσέρκι διαμέτρου 26 εκατοστών και με τη βοήθεια ενός κουταλιού το στρώνουμε καλά. Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει για τουλάχιστον μια ώρα.

Ανοίγουμε τα ζαχαρούχα και αδειάζουμε το περιεχόμενο τους (καραμέλα) μαζί με την σοκολάτα σε μπεν μαρί και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτα-καραμέλα πάνω από το τσέρκι με τα μπισκότα που έχουν παγώσει και το ξανά τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.Αφού παγώσει βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο, κόβουμε τις μπανάνες ομοιόμορφα και της τοποθετούμε πάνω από την καραμέλα μας.

Τέλος, στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ και την απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες με τη βοήθεια μίας μαρίζ ή με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.