Πολίτικο Θεσσαλονίκης - Βυζαντινό ραβανί με κρέμα !!


Γεύση
23.10.2019 | 11:33

Πολίτικο Θεσσαλονίκης - Βυζαντινό ραβανί με κρέμα !!

Πεντανόστιμο γλυκό από τον Πάνο Παπαδάκη!!!

Υλικά

Για το σιρόπι

500 γρ νερό

500 γρ ζάχαρη

1 στικ κανέλας

Για τη Βάση

1/2 κτγ μαστίχα

200 γρ ζάχαρη

500 γρ χοντρό σιμιγδάλι

1 κτγ μπέικιν πάουντερ

1 κτγ μαγειρική σόδα

450 γρ γάλα

Για την κρέμα

1200 μλ γάλα

250 γρ ζάχαρη

120 γρ κορν φλάουρ

2 βανίλιες

2 κρόκοι

70 γρ βούτυρο αγελάδος

Για το στόλισμα

Κανέλα σκόνη

40x27

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το σιρόπι και σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό,ζάχαρη 1 στικ κανέλας και βράζουμε για 1 λεπτό.

Συνεχίζουμε με τη βάση μας και σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαστίχα αφόυ πρώτα την έχουμε σπάσει σε ένα γουδί με μια κουταλιά ζάχαρη  συμπληρώνουμε τη ζάχαρη  ,το σιμιγδάλι(χοντρό),το μπέικιν,τη μαγειρική σόδα και το γάλα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.Έπειτα λαδώνουμε μια φόρμα 40χ27 και ρίχνουμε το μείγμα.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.Μόλις ψηθεί ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι πάνω στην καυτή βάση.

Συνεχίζουμε με την κρέμα και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,τη ζάχαρη,το κορν φλάουρ ,τους κρόκους και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει,προσοχή πρέπει να ανακατεύουμε συνέχεια γιατί κάθεται στον πάτο το κορν φλάουρ και κάνει σβώλους !

Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και το βούτυρο.Την ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη  να εφάπτεται καλά πάνω στην κρέμα μέχρι να κρυώσει.Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Πριν το κόψουμε το γλυκό πασπαλίζουμε παντού με κανέλα και μετά το κόβουμε.