Σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ!


Γεύση
4.11.2019 | 08:49

Σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ!

Η πιο αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ! Ο συνδυασμός σοκολάτας και πορτοκάλι είναι απίστευτος! Είναι τόσο πλούσια σε γεύση! 

Υλικά

Για το σιρόπι
400 γρ νερό
500 γρ ζάχαρη
40 γρ κακάο σκόνη
80 γρ κουβερτούρα

Για τη ζύμη
3 αυγά
200 γρ βούτυρο αγελάδας
90 γρ κακάο σκόνη
150 γρ νερό
300 γρ ζάχαρη
220 γρ χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
450 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
3 βανιλίνες
1 κτγ αλάτι
1 κτγ μαγειρική σόδα
2 κτγ μπέικεν πάουντερ

Για το γλάσο
200 γρ κουβερτούρα
130 γρ γάλα
40x27

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο και βράζουμε για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά το σιρόπι και προσθέτουμε και την κουβερτούρα. Βάζουμε το σιρόπι στην άκρη για να κρυώσει τελείως.

Συνεχίζουμε με τη ζύμη και σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τα αυγά, τον χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το κακάο, το ξύσμα από το πορτοκάλι, τις βανίλιες, το αλάτι, τη σόδα, το μπέικεν και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.

Μετά το ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ 40x27 αφόυ τα έχουμε βουτυρώσει και έχουμε ρίξει κακάο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 170.

Μόλις ψηθεί  κάνουμε τρύπες σε όλη την πίτα και αμέσως ρίχνουμε  το κρύο σιρόπι στη ζεστή σοκολατόπιτα.

Έπειτα φτιάχνουμε το γλάσσο ρίχνοντας καυτό γάλα μέσα στην κουβερτούρα.Tips εγώ ζεσταίνω σε φούρνο μικροκυμάτων γιατί ζεσταίνεται πολύ πιο γρήγορα χωρίς να υπάρχει φόβος να πιάσεις στο κατσαρολάκι! Εσείς αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, καλά είναι το γάλα να το ζεστάνετε σε ένα αντικολλητικό σκεύος. Περιλούζουμε όλη την πίτα και την αφήνουμε να κρυώσει αρχικά σε θερμοκρασία δωματιόυ και έπειτα στο ψυγείο για 3 ώρες.

Η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε εμείς και αγαπημένοι μας!

Βίντεο