Πίτσα με τορτίγιες από τον Άκη Πετρετζίκη


Γεύση
18.11.2019 | 08:11

Πίτσα με τορτίγιες από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένα εξαιρετικό ορεκτικό σνακ από τα χέρια του Άκη Πετρετζίκη!

Συστατικά

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. σπανάκι, baby
1 σκ. σκόρδο
5 τορτίγιες
200 γρ. φέτα
200 γρ. ντοματίνια
200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες
150 γρ. τσένταρ
1 πρέζα μπούκοβο
300 γρ. σάλτσα ντομάτας

Για το σερβίρισμα

ρόκα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι.

Απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια φόρμα 20 εκ. και βάζουμε μια τορτίγια στη βάση της φόρμας.

Βάζουμε το ¼ από το σπανάκι, το 1/5 από τη φέτα, το 1/5 από τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το 1/5 από τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες, το 1/5 από το τσένταρ, λίγο μπούκοβο, το 1/5 από τη σάλτσα και 1 κ.γ. ελαιόλαδο.

Καλύπτουμε με τη δεύτερη τορτίγια και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.

Σερβίρουμε με ρόκα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Βίντεο