Αγιορείτικη Συνταγή: Νηστίσιμη Γλυκιά Ρυζόπιτα!


Γεύση
25.11.2019 | 08:42

Αγιορείτικη Συνταγή: Νηστίσιμη Γλυκιά Ρυζόπιτα!

Μια υπέροχη νηστίσιμη συνταγή από το Άγιος Όρος, που θα την λατρέψετε!

Υλικά
500 γρ ρύζι Καρολίνα
1000 γρ νερό
180 γρ καρύδια
180 γρ σταφίδες
200 γρ ελαιόλαδο
200 γρ ζάχαρη
500 γρ φύλλο κρούστας
70 γρ νερό
Κανέλα
40x27

Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι και το νερό και το βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Το ρύζι μπορεί να κρατάει λίγο αλλά θα ψηθεί και στο φούρνο.

Συνεχίζουμε και σε ένα γουδί σπάμε τα καρύδια όχι πάρα πολύ ίσα ίσα να σπάσουνε. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθετουμε σταφίδες ανακατεύοντάς τα μαζί.

Έπειτα ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας που έχουμε ξεπαγώσει πρώτα 2 ώρες
πριν.

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε το φύλλο και το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αυτο το κάνουμε σε κάθε φύλλο. Σε κάθε φύλλο εκτός από ελαιόλαδο ρίχνουμε και ζάχαρη.

Στα πρώτα 4 φύλλα στρώνουμε τη μισή ποσότητα από το ρύζι, τη μισή ποσότητα από τα καρύδια και τις σταφίδες, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το λάδωμα και την ζάχαρη των φύλλων και στα επόμενα 4 φύλλα στρώνουμε την άλλη μισή ποσότητα από το ρύζι, τα καρύδια και τις σταφίδες.

Βάζουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.

Μετά βρέχουμε με νερό και βάζουμε την πίτα να ψηθεί σε προθερμασμένο
φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς και ακόμα 15 λεπτά στον πάτο του φουρνου.

Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και η πίτα μας είναι έτοιμη!

Βίντεο