Πανεύκολη και πεντανόστιμη Χριστουγεννιάτικη απόλαυση!


Γεύση
26.11.2019 | 08:12

Πανεύκολη και πεντανόστιμη Χριστουγεννιάτικη απόλαυση!

Φτιάξτε κι εσείς αυτή την υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή και απολαύστε την σε κάθε σας περίσταση!

Υλικά

Για την κρέμα
300 γρ γάλα
70 γρ ζάχαρη
30 γρ κoρν φλάουρ
2 βανιλίνες
40 γρ ινδοκάρυδο

Για το κέικ
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
110 γρ ηλιέλαιο
100 γρ γάλα
180 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
40 γρ κακάο σκόνη
20 γρ μπέικεν πάουντερ
2 βανιλίνες

Για την σαντιγύ
250 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
30 γρ ζάχαρη
Για το στόλισμα
κακάο σκόνη
24 cm

Εκτέλεση

Ξεκινάμε πρώτα με την κρέμα και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ινδοκάρυδο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.

Μετα το ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, να εφάπτεται καλά πάνω στην κρέμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Συνεχίζουμε με το κεικ και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά.Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικεν και τις βανίλιες και ανακατεύουμε ξανά.

Σε μια 24 εκ. φόρμα αφού την έχουμε αλευροβουτυρώσει προσθέτουμε το μισό μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Μόλις ψηθεί παίρνουμε την  κρέμα και την αφρατεύουμε με ένα σύρμα και την απλώνουμε προσεκτικά πάνω από το κέικ που ψήσαμε. Πρέπει να αφήσουμε 1 πόντο κενό από τις ακρες. Ρίχνουμε από πάνω και το άλλο μισό μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά

Αφού κρυώσει χτυπάμε την σαντιγί και με την βοήθεια ενός κορνε την τοποθετούμε προσεκτικά στο πάνω μέρος της τούρτας.

Πασπαλίζουμε με λίγο κακάο η με ότι άλλο μας αρέσει (τρούφα, καρύδια, κομμάτια σοκολάτας).

Η τούρτα μας είναι έτοιμη!

Βίντεο