Κιουνεφέ με ΕβΛΟΓΗΜΕΝO λευκό


Γεύση
13.12.2019 | 08:46

Κιουνεφέ με ΕβΛΟΓΗΜΕΝO λευκό

από τον green chef Νίκο Γαϊτάνο

Συνταγή με ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ, ένα νηστίσιμο μη γαλακτοκομικό προϊόν, που παρασκευάζεται αποκλειστικά από προσεγμένης ποιότητας φυτικά συστατικά: νερό, λάδι καρύδας, άμυλο πατάτας και ταπιόκας, φυσικό εκχύλισμα ελιάς, β-καροτένιο, φυτικό άρωμα, βιταμίνη Β12

Υλικά

400 γρ. κανταΐφι, 200 γρ. φυτικόβούτυρο λιωμένο, 200 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό κομμένο σε λεπτές φέτες, 1/2 φλιτζάνι ωμά φιστίκια Αιγίνης (ξεφλουδισμένα και σπασμένα), 2 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη, Χυμό από 1 πορτοκάλι,1 κ.σ. χυμό λεμόνι 1 ξύλο κανέλας, 3 καρφάκια γαρύφαλλο!!

Εκτέλεση

Ξεκινούμε ανοίγοντας τις ίνες από το κανταΐφι με ένα πιρούνι ή με τα χέρια.
Αφού βουτυρώσουμε ελαφρά μια φόρμα για κέικ, απλώνουμε το μισό κανταΐφι,
περιχύνουμε το μισό βούτυρο και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τις φέτες από το
ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό.

Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και περιχύνουμε με το βούτυρο, που απέμεινε.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  170οC,για 30 με 40 λεπτά.

Για το σιρόπι

Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υπόλοιπα υλικά, σε μέτρια φωτιά ,μέχρι να μειωθούν τα υγρά στα 2/3 περίπου.

Βγάζουμε το κιουνεφέ από τον φούρνο και ενώ είναι ζεστό, περιχύνουμε το καυτό σιρόπι. Αφήνουμε 10 λεπτά, ώστε να το απορροφήσει.

Πριν το σερβίρουμε, το πασπαλίζουμε με φιστίκι και το σερβίρουμε, όσο είναι ζεστό.

Δεν είναι τυρί! Είναι ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ!

Το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο είναι  η ευλογημένη λύση για όσους για λόγους υγείας ή στάσης ζωής, έχουν αποκλείσει το τυρί από τη διατροφή τους.

Ένα πρωτοποριακό προϊόν, που έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη και την πρώτη θέση στο τραπέζι όσων νηστεύουν και όσων παρουσιάζουν ευαισθησία ή δυσανεξία στη λακτόζη και γλουτένη.

Κρίνεται κατάλληλο για να αποτελέσει μέρος ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, που ακολουθεί τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής.

Το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο είναι ένα μη γαλακτοκομικό προϊόν, που παρασκευάζεται αποκλειστικά από προσεγμένης ποιότητας φυτικά συστατικά: νερό, λάδι καρύδας, άμυλο πατάτας και ταπιόκας, φυσικό εκχύλισμα ελιάς, β-καροτένιο, φυτικό άρωμα, βιταμίνη Β12.

Ο συνδυασμός τους προσφέρει ένα μοναδικό αποτέλεσμα τόσο σε γεύση, όσο και σε θρεπτική αξία. Επιπλέον, ο εμπλουτισμός του με τη βιταμίνη Β12 (2mg/100gr) και με το αντιοξειδωτικό φυσικό εκχύλισμα ελιάς, το καθιστούν ένα διατροφικά ανώτερο προϊόν.

Η αξία της βιταμίνης Β12 είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη. Απαραίτητη σε όλα τα στάδια της ζωής, συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και τη σύνθεση των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Καθώς κύριες πηγές της είναι τα ζωικά προϊόντα, οι αυστηρά χορτοφάγοι  και vegan, παρουσιάζουν συχνά έλλειψη, γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητο να τη λαμβάνουν ως συμπλήρωμα.

O εμπλουτισμός του ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ με Β12, ώστε να καλύπτει τις διατροφικές αυτές ανάγκες, μέσα από ένα καλά δομημένο πρόγραμμα διατροφής δίνει ένα ακόμα λόγο που  κάνει το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ, ένα ελληνικό, πρωτοποριακό προϊόν που... εύλογα θα αγαπηθεί πολύ!

«ΕβΛΟΓΗΜΕΝΕΣ» συνταγές θα βρείτε ΕΔΩ

Αποκλειστική διάθεση από την FAMILY FOOD












Φωτογραφίες Φωτογραφίες