Πεντανόστιμοι Λουκουμάδες!


Γεύση
17.1.2020 | 08:41

Πεντανόστιμοι Λουκουμάδες!

Μια επαγγελματική συνταγή για πεντανόστιμους λουκουμάδες από την ομάδα LIVE KITCHEN.

Υλικά

230 γρ χλιαρό νερό
9 γρ ξηρή μαγιά
1 κτσ ζάχαρη
1/4 κτγ αλάτι
1 κτσ ανθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας
250 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

Για το τηγάνισμα
1 1/2 λίτρο ηλιέλαιο

Για το πασπάλισμα
Μέλι & κανέλλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή ρίχνοντας σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένας χυλός. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε το μπολ σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.

Μόλις φουσκώσει το ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαρίζ και στη συνέχεια το ρίχνουμε σε ένα κορνέ για να μπορούμε πιο εύκολα να φτιάξουμε τους λουκουμάδες.

Γεμίζουμε και βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο και έπειτα κόβουμε την άκρη από το κορνέ.

Με την βοήθεια από 1 ψαλίδι πατάμε το κορνε και κόβουμε με το ψαλίδι έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε την ποσότητα.

Μόλις τους τηγανίσουμε όλους τους ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέλι και κανέλα. Αναμιγνύουμε καλά για να πάει παντού το μέλι και η κανέλα.

Οι λουκουμάδες είναι έτοιμοι τόσο νόστιμοι και τραγανοί που θα έχετε ενθουσιαστεί με αυτήν την συνταγή.

Βίντεο