Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και αμύγδαλα!


Γεύση
12.3.2019 | 15:07

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και αμύγδαλα!

Παρότι είναι ο Σιμιγδαλένιος Χαλβάς ένα κλασικό γλυκό που μπορεί να πάρει θέση σε κάθε σας τραπέζι ο συνδυασμός με το πορτοκάλι και με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα απλά θα τον απογειώσει σε γεύση και εμφάνιση!!!

Υλικά

70 γρ αμύγδαλα

150 γρ ηλιέλαιο

160 γρ χοντρό σιμιγδάλι

160 γρ ψιλό σιμιγδάλι

1 στικ κανέλας

λίγο αλάτι

λίγο κανέλα σε σκόνη

600 γρ ζάχαρη

240 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι

660 γρ νερό

1 κτσ εκχείλισμα βανίλιας

Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

Τα γυρίσματα έγιναν σε ένα από τα πιο όμορφα Βουνά τις Αλμωπίας Πάνω από την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΛΑΡΙΩΝΟΣ  !!

Οι Πρόμαχοι είναι ο τελευταίος προς Βορρά οικισμός και ομώνυμο Δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αριδαίας, χτισμένο στις υπώρειες της οροσειράς του Βόρα.