Νηστίσιμη πάστα με μπανάνα και σοκολάτα!!!


Γεύση
28.3.2019 | 15:51

Νηστίσιμη πάστα με μπανάνα και σοκολάτα!!!

Υλικά

Για το παντεσπάνι

100 γρ αμύγδαλο

350 γρ αλεύρι

100 γρ ζάχαρη

1 κτγ μπέικιν πάουντερ

1 κτγ μαγειρική σόδα

1/2 κτγ αλάτι

2 βανίλιες

4 κτσ κακάο σκόνη

150 γρ κουβερτούρα

500 γρ νερό

100 γρ ηλιέλαιο

Για το σιρόπι

200 γρ νερό

200 γρ ζάχαρη

50 γρ κακάο σκόνη

Για την κρέμα μπανάνας

1 λίτρο 300 γρ χυμό μπανάνας

150 γρ κορν φλάουρ

Για το γλάσο σοκολάτας

150 γρ νερό

250 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το παντεσπάνι.

Σε έναν πολυκόφτη θα βάλουμε 100 γρ αμύγδαλο άψητο και θα το θρυμματίσουμε.

Στη συνέχεια μέσα σε ένα μπωλ θα ρίξουμε το αλεύρι το θρυμματισμένο αμύγδαλο,τη ζάχαρη,το μπέικιν,τη σόδα,το ηλιέλαιο,το κακάο,το αλάτι,το νερό,τις βανίλιες,καθώς και την κουβερτούρα και θα τα ανακατέψουμε καλά.

Έπειτα βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι 25x30 και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180c.

Στη συνέχεια μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι μας φτιάχνουμε το σιρόπι.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό,τη ζάχαρη και το κακάο και βράζουμε πάνω στη φωτιά για περίπου 1 λεπτό.

Με το που βγάλουμε το παντεσπάνι ρίχνουμε το καυτό σιροπι και περιμένουμε μέχρι να ποτίσει καλά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα μπανάνας.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό μπανάνας και το κορν φλάουρ και ανακατευουμε πανω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Έπειτα τη στρώνουμε καλά στο ταψάκι μας.

Τέλος θα φτιάξουμε το γλάσο σοκολάτας βάζοντας σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί το νερό μας και ρίχνοντας μέσα την κουβερτούρα.

Το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στην κρέμα και το τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου..

Καλή επιτυχία!!