Ανοίγει τις πύλες της η 4η Sportexpo


SKG
10.4.2019 | 08:11

Ανοίγει τις πύλες της η 4η Sportexpo

H 4η Sportexpo, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ξεκινά σήμερα 10 Απριλίου με περισσότερες από 100 συμμετοχές, μεταξύ των οποίων 40 αθλητικές ομοσπονδίες, αλλά και εταιρείες αθλητικών ειδών και εξοπλισμού.

Η φετινή έκθεση μάλιστα, η οποία συνδιοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σηματοδοτεί τη συνεργασία Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας για την από κοινού διεκδίκηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Η Sportexpo στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην προβολή του έργου και των προγραμμάτων των αθλητικών ομοσπονδιών και των ενώσεων αθλημάτων και στο πλαίσιο αυτό θα φιλοξενήσει παράλληλες εκδηλώσεις, όπως τουρνουά, επιδείξεις, σεμινάρια κ.α. με στόχο την ανάδειξη και μη διαδεδομένων αθλημάτων, αλλά και τη δημιουργία αθλητικής συνείδησης.

Την ίδια στιγμή, η ΔΕΘ-Helexpo διοργανώνει ποδοσφαιρικό αγώνα βετεράνων μεταξύ Ομάδας Επίλεκτων Διεθνών με την Μικτή Βετεράνων Θεσσαλονίκης στις 11 Απριλίου (στις 20:00 στο περίπτερο 3).

Ακόμη, στο Περίπτερο 17 έχουν δημιουργηθεί 18 σταθμοί άθλησης με Ολυμπιακά, αλλά και με μη διαδεδομένα αθλήματα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν, να τα γνωρίσουν από κοντά, αλλά και να συμμετάσχουν με διαδραστικό τρόπο

Η Sportexpo που συγκεντρώνει περισσότερες από 100 συμμετοχές, μεταξύ των οποίων 40 αθλητικές ομοσπονδίες, αλλά και εταιρείες αθλητικών ειδών και εξοπλισμού, πλαισιώνεται και από άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, που μεταξύ άλλων είναι οι εξής:

-   Το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης «Ολυμπιάδα» έχει δημιουργήσει -μεταξύ άλλων- την «Formula-Υπερσκυτάλη» - ένα νέο  άθλημα που συνδυάζει την απόλυτη ταχύτητα sprint σε μορφή αγώνα Formula 1. Πρόκειται για ένα νέο ομαδικό άθλημα-παιχνίδι, στο οποίο συμμετέχουν και διασκεδάζουν ομάδες στο μοναδικό ομαδικό αγώνισμα του στίβου, τη σκυταλοδρομία. Το παιχνίδι δύναται να πραγματοποιηθεί σε οποιονδήποτε χώρο, ο οποίος ορίζεται με συγκεκριμένα σημάδια δημιουργώντας μια κλειστή ενίοτε και ανοικτή διαδρομή. Η διαδρομή μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε επιφάνεια (αυλή σχολείου, τσιμέντο, άσφαλτο, χόρτο, ταρτάν, συνδυασμό όλων των παραπάνω, σε αμμουδιά, σε βουνό, και γενικά παντού).

-   Η εταιρία ΜΟΛΧΟ ΑΕΒΕ συμμετέχει με το MOTION BIKE και οργανώνει την οικογενειακή γιορτή του ποδηλάτου για την πόλη της Θεσσαλονίκης στις 10-13/04/2019 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Στόχος της γιορτής «Αγαπημένο μου Ποδήλατο» είναι οι επισκέπτες να αποκτήσουν γνώσεις, να συμμετέχουν σε δράσεις και να λύσουν όλες τους τις απορίες γύρω από το ποδήλατο και τον κόσμο του, ώστε να το απολαμβάνουν ως μέσο μετακίνησης, άθλησης και αναψυχής. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του συλλόγου «Αγαπημένο Μου Ποδήλατο».

-  Η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας - Θράκης, στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Δρόμου, διοργανώνει στιε 12 Απριλίου, Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Δεξιοτεχνίας στις κατηγορίες Παμπαίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων, Μίνι Μεγάλων και Μίνι Μικρών. Ο αγώνας διεξάγεται μπροστά από το περίπτερο 2, σε κλειστή διαδρομή.

Σημειώνεται ότι και φέτος η Sportexpo «διασταυρώνεται» με τον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», που διοργανώνεται την Κυριακή 14 Απριλίου από τον αθλητικό σύλλογο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝΑ. 

Η είσοδος στην Sportexpo είναι ελεύθερη, ενώ θα διατίθεται και δωρεάν πάρκινγκ σε εκθέτες και επισκέπτες, με είσοδο από την Πύλη Εμπορίου.

Το ωράριο της έκθεσης έχει ως εξής: Τετάρτη με Παρασκευή 09:00 με 20:00 και Σάββατο 10:00 με 20:00. Η τελετή έναρξης της Sportexpo θα γίνει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιώργο Βασιλειάδη, την Πέμπτη 11 Απριλίου και ώρα 19:00, στο περίπτερο 17.