Κοτομπουκιές με κουρκουμά και τσίλι


Γεύση
9.6.2019 | 11:08

Κοτομπουκιές με κουρκουμά και τσίλι

Συστατικά

3 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε κυβάκια

Για την μαρινάδα

1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
Χυμό από μισό λεμόνι

Για το μείγμα μπαχαρικών

1 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού (100 g)
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι κουταλάκι του γλυκού
1 κουταλάκι του γλυκού κολίανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 χτυπημένο αυγό
4 φλιτζάνια λάδι, για το τηγάνισμα (1 λίτρο)

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Προετοίμασε τη μαρινάδα μπαχαρικών αναμιγνύοντας όλα τα μπαχαρικά μαζί με το κοτόπουλο.

Κάλυψε με μεμβράνη και άφησε να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Στη συνέχεια, προετοίμασε το μείγμα μπαχαρικών αναμιγνύοντας τα ψίχουλα ψωμιού, τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουμά, το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.

Επάλειψε κάθε κομμάτι κοτόπουλου με το χτυπημένο αυγό, ακολουθούμενο από την μείγμα μπαχαρικών. Ζέστανε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα στους 180 βαθμούς.

Τοποθέτησε προσεκτικά κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο λάδι χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι με σχισμή και τηγάνισε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν.

Σέρβιρε με σαλάτα και την αγαπημένη σου σως.