Παραδοσιακή συνταγή  Ramadan pita από τα βάθη της Ανατολής με μια επιπλέον 'πινελιά' του Πάνου Παπαδάκη!!!


Γεύση
21.6.2019 | 12:10

Παραδοσιακή συνταγή Ramadan pita από τα βάθη της Ανατολής με μια επιπλέον 'πινελιά' του Πάνου Παπαδάκη!!!

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι

200 γρ γάλα

400 γρ νερό

100 γρ ηλιέλαιο

16 γρ ξηρή μαγιά

1 κτσ ζάχαρη

1,5 κτσ αλάτι

Για την γέμιση

300-400 γρ τυρί φέτα

Για το άλειμμα

1 αυγό

50 γρ γιαούρτι

150 γρ αγελαδινό βούτυρο

Σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα,το νερό,τη ζάχαρη,το αλάτι,τη μαγιά,το αλεύρι,το ηλιέλαιο και ζυμώνουμε  πολύ καλά ώσπου να γίνει μια ωραία ζύμη.Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου.

Μετά από 1 ώρα ξαναπλάθουμε λίγο την ζύμη και τη χωρίζουμε σε 2 ίσα ζυμάρια.

Βάζουμε μέσα στο ζυμάρι το τυρί  και την ανοίγουμε πάνω στο ταψί.Ύστερα την αφήνουμε μέσα στο ταψί για 20 λεπτά.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το αυγό,το γιαούρτι,το Λιωμένο  αγελαδινό βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μετά από 20 λεπτά δίνουμε στο ζυμάρι σχήμα...

Έπειτα πασπαλίζουμε από πάνω από το ζυμάρι με το ίδιο μείγμα και προσθέτουμε και το σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 200 c

Η συνταγή μας βγάζει 2 ταψάκια με τυρόψωμα και είναι έτοιμα να τα απολαύστε εσείς και οι αγαπημένοι σας!!Καλή σας επιτυχία!!