Δροσερή σαλάτα με ανάμικτα όσπρια


Γεύση
7.7.2019 | 11:47

Δροσερή σαλάτα με ανάμικτα όσπρια

Δροσερή σαλάτα με ανάμικτα όσπρια!

Υλικά

500 γρ. ανάμικτα όσπρια (φασόλια μαύρα, φασόλια μαυρομάτικα, φασόλια κόκκινα, φακές χονδρές, ρεβίθια)

2 – 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα

2 – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Φύλλα  δυόσμου, ψιλοκομμένα

Φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
Φύλλα κόλιανδρου,ψιλοκομμένα

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 κ. σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ρόδι

Αλάτι χονδρό, κατά βούληση

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Διαδικασία

Ξεπλένουμε καλά τα όσπρια, τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό να τα καλύπτει.

Βράζουμε τα όσπρια για 60 λεπτά. Ελέγχουμε να έχουν νερό και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο.

Όταν είναι έτοιμα, σβήνουμε τη φωτιά και τα στραγγίζουμε.

Εν τω μεταξύ, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σέλερι, τα κρεμμυδάκια, τα φύλλα δυόσμου, τα φύλλα μαϊντανού και τα φύλλα κόλιανδρου.

Φτιάχνουμε μια σάλτσα ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και την κρέμα βαλσάμικου ρόδι.

Τοποθετούμε την οσπριάδα σε μεγάλη βαθιά πιατέλα, προσθέτουμε το σέλερι, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε αρκετό χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.