Συγκλονιστική και πανεύκολη τούρτα μπουένο


Γεύση
25.7.2019 | 13:41

Συγκλονιστική και πανεύκολη τούρτα μπουένο

Πανεύκολη και συγκλονιστική τούρτα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια ζαχαροπλαστείου! Μπορεί να την κάνει ακόμα και ο πιο αρχάριος!

Υλικά

Για την κρέμα
3 πακέτα κρέμα ζαχαροπλαστικής γεύση πραλίνας
1200 ml γάλα
3 πακέτα μπουένο
225 γρ πτι μπερ μπισκότα
225 γρ πτι μπερ με γεύση σοκολάτα
150 γρ γάλα

Για την σαντιγί
600 ml κρέμα γάλακτος 35-38% λιπαρά
100 γρ ζάχαρη

Για το γλάσσο
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ γάλα

Για το στόλισμα
Φορμα 21 εκ. Spring form 21 cm

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα κρύο μαζί με τις κρέμες ζαχαροπλαστικής γεύση πραλίνας και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει η κρέμα.

Έπειτα σε ένα ξύλο κοπής κοβουμε 3 πακετά μπουένο και τα προσθέτουμε μέσα στην κρέμα μας.

Σε μια φόρμα 21 εκ ρίχνουμε την κρέμα και παίρνουμε τα μπισκότα πτι μπερ και αφου πρώτα τα βουτάμε ένα ένα στο γάλα αρχίζουμε και τα βάζουμε κυκλικά στην φόρμα μας αφήνοντας κενά μεταξύ τους.

Ξεκινάμε με τα απλά μπισκότα πτι μπερ τον πρώτο κύκλο και συνεχίζουμε με τα μπισκότα σοκολάτας τον δεύτερο κύκλο και συνεχίζουμε εναλαξ μέχρι να έχουμε καλύψει με τα μπισκότα όλη την φόρμα.

Συνεχίζουμε και χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος μαζί με την ζάχαρη.

Στρώνουμε σαντιγί στο πάνω μερος της τούρτας και την βάζουμε στην κατάψυξη για 1/2 ώρα.

Ύστερα στρωνουμε και σαντιγί γύρω γύρω στην τούρτα και την ξαναβάζουμε για άλλα 20 λεπτά στην κατάψυξη.

Αφού έχουν περάσει τα 20 λεπτά συνεχίζουμε με το γλάσσο. Σε ένα μπολάκι αφού έχουμε σπάσει σε κομματάκια την κουβερτούρα μας ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε  μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.

Την ρίχνουμε πάνω στην τούρτα και στολίζουμε με μπουένο και μαλτιζερς... Η τούρτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!