Κλασικό γαλλικό γλυκό! «Μιλφέιγ» θα πει χίλια φύλλα!


Γεύση
31.7.2019 | 10:43

Κλασικό γαλλικό γλυκό! «Μιλφέιγ» θα πει χίλια φύλλα!

Μιλφέιγ θα πει χίλια φύλλα! Κλασικό γαλλικό γλυκό που αποτελείται από εξαιρετική ζύμη σφολιάτας με γέμιση από κρέμα ζαχαροπλαστικής και πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη!

Υλικά

400 γρ εξαιρετική σφολιάτα. Προτείνουμε να πάρουμε έτοιμη, διότι είναι μια από τις πιο δύσκολες ζύμες και θέλει πολλή ώρα. Το «εξαιρετική» έγκειται στην καλή ποιότητα του βουτύρου.

600 ml γάλα

800 ml κρέμα γάλακτος

180 γρ ζάχαρη

100 γρ κορν φλάουρ

5 κρόκους

50 γρ βούτυρο

2 αυγά

Βανίλια

Λίγο ρούμι

Άχνη

Εκτέλεση

Στρώνουμε τη σφολιάτα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Δεν ξεχνάμε να τρυπήσουμε τη ζύμη με ένα πιρούνι, για να μη φουσκώσει.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα, τη μισή κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια να βράσουν. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, προσθέτουμε το μείγμα, που έχουμε ανακατέψει χωριστά σε μια λεκάνη, από κρόκους, αυγά, το υπόλοιπο γάλα και το κορν φλάουρ και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ρούμι και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντιγί και αφού κρυώσει καλά η κρέμα, ενώνουμε τα δυο μείγματα σε ένα (αφρατεύουμε)!

Κόβουμε τη ζύμη σε ίδια κομμάτια, απλώνουμε την κρέμα στο ένα φύλλο και σκεπάζουμε με το άλλο. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε. Δεν αφήνουμε πολύ ώρα το μιλφέιγ, γιατί μετά (πανιάζει), παίρνει υγρασία το φύλλο.

ΣΕΦ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ