Οι συνταγές της Βασούλας

Κρέας με λαχανικά σε λαδόκολλα

(Οι συνταγές της Βασούλας)

    Τι χρειάζεται 1 κιλό κρέας χοιρινό ή μοσχάρι ή ανάμικτο σε μικρά κομμάτια200 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο μικρά κομμάτια2 κρεμμύδια  κομμένα φέτες3 πατάτες κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια3 χρωματιστές πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια3 σκελίδες σκόρδο σε κομματάκια1 κουταλιά σούπας ρίγανη2 κουταλιές σούπας μουστάρδα½ φλιτζάνι ελαιόλαδο¼ φλιτζάνι λευκό κρασί ξηρόΑλάτι - ΠιπέριΛαδόκολλα – σπάγκο Πως γίνεται Σε μεγάλη λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά-καλά.   Τα αφήνουμε ...


περισσότερα >

Φασολάκια λαδερά

(Οι συνταγές της Βασούλας)

    Τι χρειάζεται 1 κιλό φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες μεγάλα κομμάτια2 κολοκύθια καθαρισμένα και κομμένα χοντρές φέτες1 κούπα ελαιόλαδο1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες1 κιλό ντομάτες τριμμένες ή 450 γρ ντοματάκια κονσέρβα1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)Αλάτι και  φρεσκοτριμμένο πιπέρι Πως γίνεται Καθαρίζουμε τα φασολάκια αν είναι φρέσκα , τα πλένουμε ...


περισσότερα >

Αρακάς λαδερός

(Οι συνταγές της Βασούλας)

    Τι χρειάζεται 1 κιλό αρακάς  κατεψυγμένος  2-3 πατάτες χοντροκομμένες1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1-2 καρότα σε ροδέλες1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο1 φλιτσάνι  ελαιόλαδο1 κουτί τοματάκια περασμένα από το blender ή 2 τομάτες περασμένες από τον τρίφτη αλάτι  -   πιπέρι1 φλιτζάνι νερό Πως γίνεται  Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρετε το κρεμμύδι.Προσθέτουμε τα  καρότα και αφού τα γυρίσουμε 2-3 φορές , προσθέτουμε τις πατάτες και ...


περισσότερα >

Spagetti με θαλασσινά

(Οι συνταγές της Βασούλας)

  Τι χρειάζεται 1 πακέτο spaghetti No 5 ή Νο 715 γαρίδες καθαρισμένες από το κέλυφος (αφήνουμε μόνο την ουρά)250 γραμ. μύδια  (ψύχα)1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη½ κούπα λευκό κρασί1/2 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένηΛίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό1 κούπα σάλτσα ντομάτας (έτοιμη ή την φτιάχνετε εσείς)Παρμεζάνα για το σερβίρισμα Πως γίνεται Το φαγητό αυτό γίνεται σε 4 απλές φάσεις:1.- Τσιγαρίζεις σε λίγο λάδι το σκόρδο, τις γαρίδες και την πάπρικα2.- Βάζεις σε κατσαρολάκι το κρασί, την πιπεριά, ...


περισσότερα >

Σπιτική μουστάρδα

(Οι συνταγές της Βασούλας)

    Τι χρειάζεται 11 κουταλιές σούπας νερό6 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο6 κουταλιές σούπας ξύδι λευκό½ κουταλάκι γλυκολύ αλάτι11 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι κοσκινισμένο3 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μουστάρδα σκόνη (καλής ποιότητας) Πως γίνεται Βάζουμε στο mini blender πρώτα τα υγρά υλικά και προσθέτουμε τα στερεά.Χτυπάμε πολύ καλά και δημιουργείται ένα ομοιογενές μίγμα.Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή ξύδι.Βάζουμε την μουστάρδα σε καθαρό και στεγνό βάζο και την διατηρούμε εντός ή εκτός ψυγείου για ...


περισσότερα >

Kοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες

(Οι συνταγές της Βασούλας)

    Τι χρειάζεται 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες12 πατάτες μέτριες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια2 πιπεριές πράσινες κομμένες 4 ντομάτες μέτριες ώριμες ψιλοκομμένες2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδαχυμό ενός λεμονιούαλάτι, πιπέρι, ρίγανηελαιόλαδο Πως γίνεται Πλένουμε το κοτόπουλο πολύ καλά , το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα μέτριο ταψί.Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε και αυτές στο ταψί.Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού πάνω στο κοτόπουλο και τις πατάτες και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.Προσθέτουμε τις ...


περισσότερα >

Ταλιατέλες με σάλτσα κολοκυθιών

(Οι συνταγές της Βασούλας)

  Τι χρειάζεται - 500 γραμ ταλιατέλες- 300 γραμ κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες- 2-3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη- 1 σκελίδα σκόρδο- 1 κρεμμύδι ψιλοκκομένο - χυμός μισού λεμονιού- 180 ml κρέμα γάλακτος- 80 γραμ ροκφορ ή γκοργκοντζόλα- πιπέρι, λίγο βασιλικό Πως γίνεται Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα κολοκυθάκια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε το κρεμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε ...


περισσότερα >

Σουφλέ ζυμαρικών

(Οι συνταγές της Βασούλας)

    Τι χρειάζεται 500γρ. ζυμαρικά όπως πέννες ή ριγκατόνι2 κουταλιές της σούπας βούτυρο2 αυγά250ml κρέμα γάλακτος250γρ. τυρί regattο τριμμένο 250γρ. τυρί edam τριμμένο 250γρ. κασέρι τριμμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο, ψιλολομμένο1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένοΕλαιόλαδο Πως γίνεται Βράζουμε τα ζυμαρικά για μόνο 6-8  λεπτά και τα στραγγίζουμε. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα βάζουμε σε μεγάλο μπωλ.Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και τα ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά.Σε μικρό τηγάνι ...


περισσότερα >