Οι συνταγές της Βασούλας

Κολοκυθάκια γεμιστά

(Οι συνταγές της Βασούλας)

  Τι χρειάζεται 10 κολοκυθάκια  μεγάλα500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα150 γραμ. μαργαρίνη λιωμένη1 μεγάλο κρεμμλυδι ψιλοκομμένο 1 φλιτζανάκι του καφέ άνιθος ψιλοκομμένος2 ποτήρια ζεστό νερό αλάτιπιπέρι1 αυγό 1 λεμόνι1 γιαουρτάκι Πως γίνεται Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στην μέση αν είναι μεγάλα. Φροντίζουμε όταν τα αραδιάσουμε σε μια στρώση στην κατσαρόλα να έχουν όλα το ίδιο ύψος. Τα αδειάζουμε εσωτερικά και ένα κουταλάκι ή με κατάλληλο εργαλείο.Σ΄ένα τηγάνι βάζουιμε λίγο ...


περισσότερα >

Σπετζοφάι Βολιώτικο

(Οι συνταγές της Βασούλας)

  Τι χρειάζεται ½ κιλό βολιώτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες μήκους 1 εκατ10 πράσινες πιπεριές κέρατο600 γραμ ντομάτες ώριμες περασμένες  ψιλοκομμένες1 φλιτζ του τσαγιού ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι    Πως γίνεται Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις πιπεριές.  Τις χαράζετε κατά μήκος με μαχαίρι και αφαιρείτε τους σπόρους.Βάλτε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε ελαφρά τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Τις τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το περιττό λάδι.Καθαρίστε το τηγάνι και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι. Βάλτε ...


περισσότερα >

Κολοκυθόπιτα γυμνή

(Οι συνταγές της Βασούλας)

Τι χρειάζεται 6 μεγάλα πράσινα κολοκύθια250 γραμ φέτα1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη1 φλιτζ του καφέ ψιλοκομμένο δυόσμο200 γραμ αλεύρι1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι   Πως γίνεται Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε : τον δυόσμο ψιλοκομμένο και  την φέτα θρυμματισμένη. Ζυμώνουμε ελαφρά το μίγμα. Σε ένα τηγανάκι μαραίνουμε το κρεμμυδάκι σε λίγο νερό και μόλις απορροφήσει τα υγρά του το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα των ...


περισσότερα >

Γραβιέρα τηγανητή με σουσάμι

(Οι συνταγές της Βασούλας)

    Τι χρειάζεται 3 τετράγωνα κομμάτια  10Χ10 γραβιέρα Κρήτης (ή ένα άλλο σκληρό τυρί)4 κ.σ. αλεύρι100 γρ. σουσάμι1 αβγό χτυπημένο καλά (με 1-2 σταγόνες νερό)Λάδι για το τηγάνισμα Πως γίνεται Κόβουμε την γραβιέρα σε κομμάτια περίπου 10Χ10 εκ. και πάχος περίπου 1-1,5 εκατοστό.Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.  Την αλείφουμε με λίγο νερό και την τυλίγουμε πολύ καλά με το αλεύρι.Μετά την περνάμε από το χτυπητό αβγό και στην συνέχεια την περνάμε και από το σουσάμι.  Φροντίζουμε να κολλήσει καλά το σουσάμι ...


περισσότερα >

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα

(Οι συνταγές της Βασούλας)

    Τι χρειάζεται 500 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο5 ντομάτες τριμμένεςΑλάτι ,πιπέρι, ρίγανη½ καυτερή πιπεριά,1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη1 κ.σ.ζάχαρη1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο100 γρ. φέτα χοντροκομμένηΜαϊντανό ψιλοκομμένο Πως γίνεται Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια και τα βάζουμε σε σκεύος για να στραγγίσουν τα νερά τους.Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά  και την γλυκιά πιπεριά  και ...


περισσότερα >

Γεμιστά με κιμά

(Οι συνταγές της Βασούλας)

    Τι χρειάζεται 2 ξερά μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα6 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος3 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος6 ώριμες φρέσκιες ντομάτες6 πράσινες πιπεριές πράσινες12 κουταλιές ρύζι Kαρολίνα100 ml παρθένο ελαιόλαδο300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος300 γρ. ντομάτες τριμμένες (και το εσωτερικό από τις ντομάτες τριμμένο)2 κ.σ. ζάχαρη  3 πατάτες χοντροκομμένεςΑλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι Πως γίνεται Αραδιάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ταψί που να χωράνε άνετα.  Πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε ...


περισσότερα >

Μελιτζάνες ιμάμ

(Οι συνταγές της Βασούλας)

  Τι χρειάζεται - 10 μέτριες μελιτζάνες-  6 μέτρια  ξερά κρεμμύδια κομμένα φέτες-  6 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένς-  6 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες-  1½ φλ. ελαιόλαδο-  λάδι για τηγάνισμα-  1 κ.σ. ζάχαρη-  1/2 ματσάκι μαϊντανός-   1 λεμόνι (χυμός)-   Αλάτι -  πιπέρι Πως γίνεται Καθαρίζουμε τις μελιτσάνες, κόβοντας το κοτσάνι τους και ξεφλουδίζοντας ριγωτά (μία ρίγα μωβ, μία ρίγα ξεφλουδισμένη).  Τις ...


περισσότερα >

Πατατοκροκέτες

(Οι συνταγές της Βασούλας)

    Τι χρειάζεται 1 κιλό πατάτες βρασμένες και λιωμένες με πιρούνι5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα2 κ.σ. ξύδι2 κ.γλ. κύμινο100 γραμ. Αλεύρι2 αβγά1 κ.σ. backing powder200 γραμ. μετσοβόνε τριμμένοΑλάτι και πιπέριΦρυγανιά για το πανάρισμαΣπορέλαιο για το τηγάνισμα Πως γίνεται Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά (εκτός από το σπορέλαιο) και ζυμώνουμε καλά.Πλάθουμε κροκέττες τις οποίες πανάρουμε με φρυγανιά τριμμένη και τις βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου μισή ώρα.Τηγανίζουμε τις κροκέτες στο καυτό σπορέλαιο. Μικρό ...


περισσότερα >