Έρωτας Είναι…

1-8-2013 (Gossip)

 

 

 

 

 

 

Έχεις ακούσει που λένε ότι «η ζωή συνεχίζεται»;

 

            Ο Φίλιπ είναι ένας μοναχικός, γοητευτικότατος, Άγγλος μεσήλικας που ζει στη Δανία, μακριά από την διαλυμένη του οικογένεια. Κάπου εκεί έξω κάτω από τον ίδιο ψυχρό ουρανό, η Ίντα, μια Δανέζα κομμώτρια, η οποία αναρρώνει από ένα πρόσφατο πρόβλημα υγείας πιάνει τον άντρα της στο κρεβάτι με μια συνάδελφό του, η οποία έχει τα μισά της χρόνια.

 

            Οι μοίρες των δυο συναντιούνται, αναπόφευκτα, στο δρόμο για τη μαγευτική Ιταλία, όταν ο γιος του Φίλιπ, Πάτρικ, θα παντρευτεί την κόρη της Ίντα, Άστριντ.

 

            Η βραβευμένη με Όσκαρ Σουζάνε Μπίερ δίνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση στην αξία της ανθρώπινης αγάπης, ανακινώντας ένα κινηματογραφικό μείγμα ζεστασιάς και εμπιστοσύνης. Μετά το Οσκαρικό «Ίσως, Αύριο!» την ταινία της σκηνοθέτιδος που έκανε τους πάντες να μιλούν γι’ αυτή, λίγα χρόνια πριν, σκαλίζοντας τη ματαιότητα της ανθρώπινης σχέσης εξουσιαστή – εξουσιαζόμενου, η σημαντικότερη εκπρόσωπος των ρεαλιστικών κινηματογραφικών χρωμάτων της σημερινής Δανίας, επιστρέφει με μια πρωτοφανή, ελπιδοφόρα και χαρούμενη ωδή στα γλυκόπικρα, ανθρώπινα συναισθήματα.

 

            Στο υπόβαθρο συναντάμε  την ονειρική φύση της Ιταλίας, η οποία συμβάλει αβίαστα στη σύνθεση μιας καρτ-ποστάλ, ιδανικής για να φιλοξενήσει την απόλυτα οπτιμιστική εξερεύνηση του αγνώστου, μπαίνοντας ως μαγικό χαλί – παράλληλα - κάτω από τα πόδια δυο ανθρώπων που κρύβουν, επιμελώς και με τον πιο αστείο τρόπο, τις ανασφάλειές τους. Αγάπη, απώλεια, παραλογισμός και χιούμορ, παίρνουν σάρκα και οστά. Ντύνονται με δέρμα ανθρώπινο, συνθέτοντας, τελικά, μια περίπλοκη εκδοχή ζωής που εκπλήσσει, γοητεύει, συγκινεί και ταρακουνά ακόμη και τις πιο καλά θωρακισμένες ανθρώπινες καρδιές.

 

            Το απίστευτα ρεαλιστικό ψυχικό βάθος των χαρακτήρων, συνδυασμένο με τα καθημερινά εμπόδια της ζωής που η Μπίερ λατρεύει να καταγράφει και να αναδεικνύει ευχάριστα, δίνουν τελικά μια κινηματογραφική προσέγγιση γεμάτη χαρά αλλά και πόνο. Ωστόσο εδώ δεν μιλάμε για μια απλή χαρά, αλλά για την εκστατική εκείνη αίσθηση ευτυχίας που νιώθει κανείς όταν βλέπει μπροστά του μια νέα αρχή γεμάτη προσδοκίες και όνειρα.

 Love Is All You Need

 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ –

ΣΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ & ΤΟΡΟΝΤΟ

1η Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Rosebud και την Odeon

 


 


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook