PACIFIC RIM

10-9-2013 (Gossip)

 

 

Όταν λεγεώνες τρομακτικών πλασμάτων – γνωστά ως Καϊτζού – αρχίζουν να εφορμούν από την θάλασσα, ξεκινά ένας πόλεμος που θα στοιχίσει εκατομμύρια ζωές και θα εξαντλήσει τους πόρους της ανθρωπότητας. Προκειμένου να ανταπεξέλθουν οι άνθρωποι στις επιθέσεις των γιγαντιαίων Καϊτζού, κατασκεύασαν ένα ειδικό όπλο: ογκώδη ρομπότ – τα Γιάγκερ – τα οποία ελέγχονται ταυτόχρονα από δύο πιλότους των οποίων οι εγκέφαλοι είναι συνδεδεμένοι με μία γέφυρα νευρώνων. Όμως, ακόμα και τα Γιάγκερ αποδεικνύονται λίγα μπροστά στη μήνη των Καϊτζού. Λίγο πριν την οριστική ήττα, οι δυνάμεις που προασπίζονται το ανθρώπινο είδος, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στραφούν σε δύο μάλλον απίθανους ήρωες – έναν ξεπεσμένο πρώην πιλότο (Τσάρλι Χάναμ) και μια άπειρη δόκιμη (Ρίνκο Κικούτσι). Οι δυο τους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πλοηγήσουν ένα θρυλικό και φαινομενικά ξεπερασμένο Γιάγκερ από το παρελθόν. Αυτοί οι δύο θα κληθούν να προστατέψουν την ανθρωπότητα, καθώς είναι η τελευταία της ελπίδα πριν την αποκάλυψη.

ΓΙΑΓΚΕΡ VS. ΚΑΪΤΖΟΥ

ΚΑΪΤΖΟΥ – Γιγάντιο Τέρας (Ιαπωνικά)
ΓΙΑΓΚΕΡ – Κυνηγός (Γερμανικά)


Τα Καϊτζού είναι εξωγήινα πλάσματα, μεγαλύτερα, πιο θηριώδη και πιο άγρια από οτιδήποτε έχουμε δει στην μεγάλη οθόνη.

Για να τα πολεμήσει, η ανθρωπότητα δημιούργησε το μεγαλύτερο, δυνατότερο και πιο ευέλικτο όπλο που έχει ποτέ κατασκευαστεί: ρομπότ ύψους 25 μέτρων. Κάθε ρομπότ λειτουργεί με τη συνεργασία δυο πιλότων, συνδεδεμένων εγκεφαλικά.

Στην αρχή της ανάπτυξης του Προγράμματος Γιάγκερ, ανακαλύφθηκε πως η πολυπλοκότητα και το μέγεθος των ρομπότ απαιτούσαν τη συνεργασία δυο πιλότων, καθώς το νευρικό φορτίο της σύνδεσης του ανθρώπινου εγκεφάλου με το ρομπότ ήταν θανάσιμο για ένα μόνο άτομο. Οι δημιουργοί τους συνειδητοποίησαν ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να γίνει από δυο πιλότους: ο ένας θα ήλεγχε το δεξί ημισφαίριο του Γιάγκερ και ο άλλος το αριστερό. Για να μπορέσει να λειτουργήσει το ρομπότ – πολεμιστής, οι δυο πιλότοι έπρεπε να είναι σε απόλυτη αρμονία: να συνδέονται σωματικά με το ρομπότ και μεταξύ τους εγκεφαλικά.

Αυτή η ψυχική σύνδεση είναι γνωστή ως “Μετάδοση”.  Μπαίνοντας σε περιβάλλον Μετάδοσης, ο κάθε πιλότος αρχίζει να αισθάνεται την παρουσία μιας άλλης συνείδησης μέσα στο μυαλό του που είναι γνώστης κάθε σκέψης, κάθε ανάμνησης και κάθε συναισθήματος του. Οι δυο πιλότοι γίνονται μια μονάδα, συνδεδεμένοι μεταξύ τους και με την μηχανή.

Τα Γιάγκερ και τα Καϊτζού ήρθαν στη ζωή από τους μάγους των ειδικών εφέ της Industrial Light & Magic (ILM), οι οποίοι συνεργάζονται με τον Ντελ Τόρο για πρώτη φορά.

Για τον σχεδιασμό των τρομακτικών Καιτζού, ο Ντελ Τόρο συγκέντρωσε ορισμένους από τους καλύτερους σχεδιαστές της βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού των Καϊτζού ο Ντελ Τόρο έθεσε στην ομάδα σχεδιασμού ορισμένους περιορισμούς. Η μορφή των τεράτων έπρεπε να έχει επιρροές μόνο από συγκεκριμένα είδη του ζωικού βασιλείου και πιο συγκεκριμένα σαύρες, έντομα και μαλακόστρακα.

Κάθε ένα από τα Καϊτζού έχει την δική του ξεχωριστή σιλουέτα και δυνατότητες. Τα εξωγήινα τέρατα είναι ζωντανά όπλα. Κάθε απόφυση στα σώματα τους είναι μέρος του οπλοστασίου τους. Όπως λέει ο Τόμας Ταλ (παραγωγός), «Εξελίσσονται γρήγορα. Με κάθε επίθεση μαθαίνουν κάτι νέο και βελτιώνονται συνεχώς σε μέγεθος και τακτική.»

Το παγκόσμιο εύρος του πολέμου εναντίον των Καϊτζού αντανακλάται στα σχέδια, τα χρώματα και τα διακριτικά των Γιάγκερ. Κάθε ένα από τα τεράστια ρομπότ φέρει στοιχεία για την χώρα προέλευσης τους.

Τα τέσσερα βασικά Γιάγκερ που βλέπουμε να πολεμούν στην ταινία είναι η Τζίπσι Ντέιντζερ από τις ΗΠΑ, ο Κρίμσον Ταιφούν από την Κίνα, ο Τσέρνο Άλφα από την Ρωσία και ο Στράικερ Γιουρίκα από την Αυστραλία.

Τζίπσι Ντέιντζερ (ΗΠΑ)
Ένας «κλασικός πιστολέρο» έτοιμος για μάχη. Η Τζίπσι είναι εντυπωσιακή και έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να μοιάζει με μαχητικό του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Τσέρνο Άλφα (Ρωσία)
Είναι το παλαιότερο και βαρύτερο Γιάγκερ στο στόλο, με έναν υπερμεγέθη πυρηνικό αντιδραστήρα. Η ασύγκριτη δύναμη του εξισορροπεί το άτσαλο περπάτημα της.

Κρίμσον Ταϊφούν (Κίνα)
Είναι το μοναδικό Γιάγκερ με τρία χέρια, λόγω και της τριμελούς ομάδας που το πιλοτάρει. Οι κινήσεις του θυμίζουν μαχητή πολεμικών τεχνών.

Στράικερ Γιουρίκα (Αυστραλία)
Είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο και για αυτό καλύτερο σε ταχύτητα και ευελιξία. Σαν τους αυστραλούς καβγατζήδες, είναι έτοιμο να ξεκινήσει καυγά οποιαδήποτε στιγμή.


Το νέο στοιχείο στην πλοκή του “Pacific Rim”, σε σχέση με προηγούμενες ταινίες επιστημονικής φαντασίας είναι πως οι εξωγήινοι δεν εισβάλουν στην Γη από το διάστημα, αλλά από τα βάθη της θάλασσας.

Η ιστορία του “Pacific Rim” ξεκίνησε όταν ο σεναριογράφος Τράβις Μπίτσαμ περπατούσε στο πραγματικό Pacific Rim, στην ακτή της Καλιφόρνια, στην παραλία της Σάντα Μόνικα. Όπως αναφέρει, «Ήταν ένα ιδιαίτερα ομιχλώδες πρωινό και υπήρχε κάτι ιδιαίτερο στο σχήμα της αποβάθρας, όπως φαίνονταν μέσα στην ομίχλη. Μια εικόνα ξεπήδησε στο μυαλό μου, ενός τέρατος που αναδύονταν από την θάλασσα, έτοιμο να συναντήσει ένα τεράστιο ρομπότ που περίμενε στην ακτή για να μονομαχήσουν».

Το PACIFIC RIM, σε σκηνοθεσία Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 12 Σεπτεμβρίου, σε 2D και 3D.

 

ΤΣΑΡΛΙ ΧΑΝΑΜ (Ράλεϊ Μπέκετ)
ΙΝΤΡΙΣ ΕΛΜΠΑ (Στάκερ Πέντεκοστ)
ΡΙΝΚΟ ΚΙΚΟΥΤΣΙ (Μάκο Μόρι)
ΤΣΑΡΛΙ ΝΤΕΪ (Δρ. Νιούτον Γκάιζλερ)
ΡΟΝ ΠΕΡΛΜΑΝ (Χάνιμπαλ Τσάου)
ΡΟΜΠ ΚΑΖΙΝΣΚΙ (Τσακ Χάνσεν)
ΜΠΕΡΝ ΓΚΟΡΜΑΝ (Γκότλιεμπ)


Σκηνοθεσία  ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ
Σενάριο ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ, ΤΡΑΒΙΣ ΜΠΙΤΣΑΜ
Παραγωγή ΤΟΜΑΣ ΤΑΛ, ΤΖΟΝ ΓΙΑΝΣΙ, ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ, ΜΕΡΙ ΠΑΡΕΝΤ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση ΑΝΤΡΙΟΥ ΝΕΣΚΟΡΟΜΝΙ
Φωτογραφία ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ ΝΑΒΑΡΟ
Μοντάζ  ΠΙΤΕΡ ΑΜΟΥΝΤΣΟΝ, ΤΖΟΝ ΓΚΙΛΡΟΪ
Κοστούμια ΚΕΪΤ ΧΟΛΕΪ
Μουσική ΡΑΜΙΝ ΤΖΑΒΑΝΤΙ
Διάρκεια 131’
Πρώτη Προβολή 12 Σεπτεμβρίου 2013
Διανομή VILLAGE

 


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook