ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ / TiSFF 2013

21-10-2013 (Εκδηλώσεις)

 

 

 

Το «Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους - TiSFF» άνοιξε τα φτερά του πριν από επτά χρόνια, στη Θεσσαλονίκη που εμβαθύνει διαρκώς στην ιδιαίτερη σχέση της με τον κινηματογράφο, και εξελίσσεται σε έναν πολυσυζητημένο θεσμό στα «short film» κινηματογραφικά στέκια της Λισαβόνας, του Βελιγραδίου, της Σμύρνης, του Μπρίστολ, της Βαρκελώνης και του Los Angeles.

Το φετινό πρόγραμμα του TiSFF εντάσσεται στο πλαίσιο των 48ων Δημητρίων, ξεκινάει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013.
Συνολικά, θα προβληθούν περίπου 100 ταινίες από 17 χώρες, μεταξύ των οποίων οι πέντε υποψήφιες για Όσκαρ ταινίες του 2013, αφιερώματα στο νέο Ρωσικό και το Βέλγικο σινεμά, στην κορυφαία παρισινή σχολή κινηματογράφου «La FEMIS» και σε τρεις γυναίκες σκηνοθέτιδες από τη Σερβία, τις Marta Popivoda, Ivana Todorovich και Marina Uzelac.

Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα σε τρεις βραβευμένους κινηματογραφιστές, έναν Έλληνα, έναν Δανό κι έναν Ισπανό: τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, τον Martin de Thurah και τον Alex Lora.

Όπως έχει καθιερωθεί, στο πλαίσιο του «THESS International Short Film Festival»  θα προβληθούν τα best of του «Athens Short Films Festival/Psarokokalo», ενώ παράλληλα, προγραμματίζεται και ένα masterclass, με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο («Ο Μανάβης» και «η Γέφυρα») .

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, είναι μια γιορτή του σινεμά, με πρωταγωνιστές τους σκηνοθέτες του αύριο, αλλά και με έργα γνωστών μεγάλων δημιουργών.

Μ’ αυτή την αισιόδοξη ματιά στο μέλλον, πέφτουν οι «τίτλοι» των 48ων Δημητρίων.

Τιμή γενικής εισόδου για κάθε ημέρα: 5 ευρώ
Τιμή κάρτας για το σύνολο της διοργάνωσης: 25 ευρώ
Εισιτήρια πωλούνται στο «Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος» πριν από την έναρξη των προβολών
Ώρες προβολών: 17.00 έως 24.00 καθημερινά.

Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης βρίσκεται αναρτη

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: 20-26/10/2013
Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος
THESS International Short Film Festival

Συμπαραγωγή με την «THESS FEST» και το «AZA cinema–club»

μένο στην ηλεκτρονική σελίδα  www.tisff.eu 


 


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook