Η ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ - ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ‘’ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ’’

21-9-2016 (Εκδηλώσεις)

Το Θέατρο Σοφούλη σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς έρχεται φέτος κοντά σας με μία ξεχωριστή  παράσταση για παιδιά  που  αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους..

Η ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ

Σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ‘’ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ’’

Bασισμένο στο κινέζικο έργο του 13ου  μ.Χ.αι, ‘’ο κύκλος με την κιμωλία’’ απ’ όπου εμπνεύστηκε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ  το ομώνυμο αριστούργημά του.

Ένα από τα διασημότερα και πιο πολυπαιγμένα παγκοσμίως έργα,  που το θέμα του μας είναι γνωστό και από την Παλαιά Διαθήκη, παρουσιάζεται φέτος στο Θέατρο Σοφούλη, διασκευασμένο για παιδιά από τον Γιάννη Καλατζόπουλο.

 

Πριν από περίπου 50 χρόνια ο Μπερτολ Μπρεχτ πήρε ένα παλιό και ξεχασμένο Κινέζικο έργο  και το έκανε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Γιάννης Καλατζόπουλος με την δική του διασκευή φέρνει στην εποχή μας όλα τα διδάγματα αυτού του πανάρχαιου μύθου, απευθυνόμενος στα σημερινά παιδιά αλλά και στους γονείς τους .

Το Θέατρο Σοφούλη στεγάζεται φέτος στο  Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη για να παρουσιάσει το θαυμάσιο αυτό έργο, που είναι ένας ύμνος στην αληθινή και ανυπόκριτη αγάπη.

 

Μια βασίλισσα κυνηγημένη από στασιαστές εγκαταλείπει το μωρό της που διώκεται κι αυτό. Η υπηρέτριά της αποφασίζει να το σώσει και το μεγαλώνει με πολλές δυσκολίες. Ανάμεσα σ’ εκείνη και στο παιδί  αναπτύσσεται μια σχέση αληθινής αγάπης. Όταν μετά από καιρό το παιδί γίνεται ο νόμιμος κληρονόμος του θρόνου και μιας αμύθητης περιουσίας, εμφανίζεται η βασίλισσα και το διεκδικεί.  Ο ιδιόρρυθμος  δικαστής Αζτάκ  θα δώσει μια λύση παρόμοια μ’ εκείνη του σοφού Σολομώντα : Βάζει το παιδί στην μέση ενός κύκλου και ζητάει από τις δύο «μητέρες»  να το τραβήξουν, πιάνοντάς το από το ένα χέρι η καθεμιά! Με αυτόν τον τρόπο θα αποδειχθεί ποια το αγαπάει πραγματικά και άρα δικαιούται να το έχει υπό την κηδεμονία της.

«Η Σολομώντεια Λύση»  είναι μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο. Μία ξεχωριστή, διδακτική παράσταση για  μικρούς  και μεγάλους, για παιδιά κάθε ηλικίας. Μέσα από το γέλιο και την αισιόδοξη ματιά της, σε ένα υπέροχο σκηνικό, με πλούσια κοστούμια, μουσική, τραγούδι και χορό, θα μας προτείνει, σ’ αυτή  τη δύσκολη εποχή, την αληθινή  αγάπη, την ανιδιοτέλεια και τη δικαιοσύνη. Τα μόνα αντίδοτα στη βία, τον ατομικισμό και τη λατρεία του κέρδους.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Θέατρο Σοφούλη κατά τις σεζόν 2000-2001, 2009-2010 και στην Αθήνα τη σεζόν   2010-2011, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Συντελεστές

Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος , Μουσική: Δημήτρης Λέκκας, Σκηνικά: Βίκη Βουρνιά (Dream Workers), Κοστούμια: moda system

Ηθοποιοί: Χρήστος Γκουτσίδης, Δημήτρης Δάγκαλης, Ελένη Χρυσομάλλη, Ανδρομάχη Βουτσά, Βαλάντης Γαργάνης, Χριστόφορος Χριστοφορίδης (φιλική συμμετοχή)

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ

Πρεμιέρα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 11.30πμ. και κάθε Κυριακή

Παραστάσεις από Δευτέρα εως Παρασκευή

Τιμή εισιτηρίου: 10€ ενήλικες, 8€ παιδικό , μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65)

 

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5, Ερωτικός 94.8, ThessNews, Olathessalonikiradio, thessaloniki art and culture, VFM, thinkfree, Rejected.gr, Kulturosupa.gr, Gooddeals

 

Χορηγοί:

Κοχύλι café bar, Ξενοδοχείο Πεύκα, Jet courier

 

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας

Κατερίνα Νικολάου

6937005104

 

 

 

 

Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, 55131 Θεσσαλονίκη   Τηλ. 2310423925

Email: [email protected] Site: www.theatrosofouli.gr


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook