Κέικ πορτοκάλι νηστίσιμο

Τι χρειάζεται
- 1½ φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
- Λίγο αλάτι (στην  μύτη του μικρού κουταλιού)
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι
- 1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
- 1 μεγάλο πορτοκάλι (ξύσμα)
- 1 κ.σ. λευκό ξίδι
- 1 βανίλια

Πως γίνεται
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξίδι και τη βανίλια. Τα χτυπάμε με το σύρμα 2΄-3΄, να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για 2΄-3΄. Λαδώνουμε πολύ καλά μία μικρή μακρόστενη φόρμα και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση (γιατί ξεφορμάρεται δύσκολα).
- Αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 170οC, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 40'

Μικρό σπουδαίο μυστικό
Για να δούμε αν το κέικ έγινε, μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας και πρέπει αυτό να βγαίνει πεντακάθαρο.


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook