Φανταστείτε το

30-3-2012 (Στήλη...Στύλου)

Πάντα είχα έναν καημό  (που με έτρωγε πικρά και με έλιωνε) Γιατί δεν μ έβαζε ο γυμναστής στην παρέλαση! Δεν ήμουν καλή; Δεν με χώνευε; Δεν περπατούσα με χάρη; Με καμάρι; Με εθνική υπερηφάνεια; Τι; Τι ; τι;
Επίσης πάντα είχα ένα υψηλό επίπεδο αυτογνωσίας και το 1.58 μου δεν περνούσε καν απΆ το μυαλό μου σαν κριτήριο επιλογής.
Πήγαινα στην μαμά μου με τα μούτρα κατεβασμένα .(να θυμηθώ να της στείλω έκτακτη εισφορά λανθάνουσας κληρονομικότητας)...
-«πάλι δεν με πήραν»
-«γίνει σημαιοφόρος να σε πάρουν»
-«εγώ; να χρησιμοποιήσω πλάγιες μεθόδους για αναρριχηθώ; Θ αστειεύεσαι!»
Τελικά υπέκυψα και τις χρησιμοποίησα . Γράφτηκα στις προσκοπίνες!
Το ότι μεγάλωσε βέβαια δεν σημαίνει πως ωρίμασα και σε λίγες μέρες γιορτάζει η Θεσσαλονίκη γιορτάζει  έθνος και έχουμε παρέλασηι  (κι εδώ στον μακρινό βορρά αδερφέ έχουμε αργία από την Τετάρτη. Εσείς εκεί χάμου;)
ΠαρΆ ότι η παρέλαση λοιπόν  μου άφησε βαθιά σημάδια και απωθημένα ,είμαι υπέρ. Υπέρ των γιορτών υπέρ των παρελάσεων υπέρ υπέρ υπέρ!
Πείτε με συντηρητική πείτε με ότι έχω παρωπίδες ,έχω όμως και  μία απλοϊκή λογική.
Η παρέλαση είναι κάτι κοινό μεταξύ μας. Κάτι κοινό που μας θυμίζει πόσο ανώτεροι των περιστάσεων στάθηκαν κάποια άνθρωποι. ¶νθρωποι απλοί σαν κι εμάς που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για μας.
Κοινή θα έπρεπε να είναι και η συνείδηση μας βέβαια τόσα χρόνια ώστε να μπορέσουμε να δούμε πέρα από τον εαυτό μας και τις προσωπικές μας θέσεις  απόψεις διαθέσεις προθέσεις και....βολέψεις ! Αποδειχθήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων. Όχι όλοι θα μου πείτε . Αυτό είναι χάσαμε την αξία και την αίσθηση του κοινού. Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε ίσως μας δώσει το μάθημά μας και μας συνεφέρει.
Κοινή παρέλαση λοιπόν μαθητές εκπαιδευτικοί εργαζόμενοι άνεργοι συνταξιούχοι απολυμένοι  γονείς παιδιά. Μπροστά η σημαία και πίσω τα λάβαρα. Λάβαρα είπα; Συγνώμη πανό ήθελα να πω. Πανό με τα συνθήματά μας. Μπροστά η σημαία και πίσω τα πανό με τη «φωνή» μας. Ήρεμα κόσμια ειρηνικά και υπερβατικά. Φανταστείτε το.


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook