Καλό βράδυ Κυρία Αντιδήμαρχε.

30-3-2012 (Στήλη...Στύλου)

Ήταν παραμονές  Χριστουγέννων (δεν θυμάμαι ποιας χρονιάς) και εγώ κυνηγούσα τον χρόνο για να τα προλάβω όλα στο γραφείο. Να τελειώσω και να πάω σπίτι. Ξαφνικά χτύπησε το κινητό. Ο αριθμός της κολλητής μου στην οθόνη μ ΄έκανε να σκάσω ένα χαμόγελο και ήμουν έτοιμη να πετάξω μια εξυπνάδα, απ’αυτές που την έχω συνηθίσει. Δεν πρόλαβα . Μου έκοψε την φόρα. «Μαρία  είμαι στο Ιπποκράτειο. Έχω τρελαθεί....κάτι έπαθε ο μεγάλος μου....». Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη φράση της γιατί είχα ήδη πεταχτεί στο δρόμο και άρχισα να τρέχω. Δεν θυμάμαι σε πόσο χρόνο έκανα την απόσταση Βενιζέλου- ΧΑΝΘ για να πάρω το αυτοκίνητο, θυμάμαι μόνο πως είχα μουσκέψει ως το κόκαλο. Έβρεχε και δεν το είχα καταλάβει. Τα ρούχα μου έσταζαν, τα μαλλιά μου έσταζαν και τα μάτια μου ποτάμια......
Δόξα τω θεώ, αυτή η κολλητή μου από τότε μου χει  χαρίσει πολλές τέτοιες στιγμές ....αααα δεν έχω παράπονο! Από λαχτάρες πολλές! Αλλά και γέλια απίστευτα γέλια! Κουβέντες βαθιές. Βλέμματα με νόημα. Κουτσομπολιά, μυστικά ...Μια κολλητή με τα όλα της!

Όταν μου την φόρτωσαν στην εκπομπή δεν την γούσταρα. Είπα μέσα μου «άιντε πάλι στου κασίδη το κεφάλι!» Το να σε βάλουν να κάνεις εκπομπή με έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρεις και δεν τον χωνεύεις είναι σα να σε παντρεύουν με προξενιό κι αυτή στην αρχή μου το παιξε «παρθένα». Μετά κατάλαβα με τι λουλούδι είχα να κάνω. Προφανώς κι αυτή το ίδιο. Δεθήκαμε κολλήσαμε η μία στην άλλη και πολύ το ευχαριστηθήκαμε. Μια ευχαρίστηση! Άλλο πράμα! Δουλέψαμε πολύ δουλέψαμε καλά. Σε πολύ μικρό διάστημα οι πρώτες εντυπώσεις άλλαξαν. Άρχισα να μαθαίνω απ’  αυτήν, να ρουφάω, να κλέβω και να τη θαυμάζω. Εντελώς διαφορετικές σαν χαρακτήρες. Η μέρα με τη νύχτα. Πως τα καταφέραμε και λαξέψαμε τις γωνίες μας και τις κάναμε καμπύλες, ποτέ δεν το κατάλαβα. Κάποια στιγμή οι επαγγελματικοί μας δρόμοι χώρισαν. Το γλυκό όμως είχε δέσει και είχε δέσει καλά. Ώσπου  ήρθε στον δρόμο της η πολιτική.

Ανέκαθεν πίστευα πως ήταν καλός άνθρωπος. Παραπάνω απ’ότι έπρεπε. Παραπάνω απ’ότι άντεχε. Πολλές φορές την ταρακούνησα για να της πω «εεεεεε δεν είναι οι όλοι οι άνθρωποι καλοί» «μη τα βλέπεις όλα ροζ» «μην εμπιστεύεσαι τον καθένα» «...ναι και εγώ είμαι η Βίκυ Καγιά» Το βιολί της αυτή....ήταν από τους τύπους που λένε ότι μπορούν να δώσουν και το βρακί τους. Αυτό ακριβώς! Γι’αυτό και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο. Άφηνε τον άλλο να μπει στον προσωπικό της χώρο και να κάνει βόλτες πάνω κάτω, φουμάρωντας  το τσιγαράκι του και στο τέλος να σβήνει και τη γόπα.

-«Μου καναν πρόταση να κατέβω στις εκλογές»
-«να κατέβεις και να πεις κι ένα τραγούδι»
-«είσαι τρελή; Που; Πως; Τι;»
-«μια χαρά είμαι! Να κατέβεις.Τι δηλαδή οι άλλοι καλύτεροι είναι;»
-«έχεις άγνοια κινδύνου»
-«έχεις έναν νέο παράθυρο να ανοίγει μπροστά σου και έχει απίστευτα θέα»
-«είναι ψηλά και έχω υψοφοβία»
«καλά ! άρχισε δίαιτα το καλό που σου θέλω»
 
Για πότε κατέβηκε στις εκλογές και για πότε ανέβηκε στη καρέκλα της Αντιδημάρχου ούτε που το πήραμε χαμπάρι ...βρε πως αλλάζει η ζωή του ανθρώπου! Η ζωή αλλάζει ο άνθρωπος όμως;  Αλλάζει άραγε; Η εξουσία είναι σκληρό ναρκωτικό.....
 
Δυστυχώς δίαιτα δεν άρχισε ποτέ γι’αυτό και χθες πέρασα να την πάρω από το γραφείο της να πάμε για φαγητό και μπύρες. Περίμενα στωικά και υπομονετικά να τελειώσει ένα ραντεβού που είχε με το νομικό σύμβουλο του Δήμου. Ήταν αργά το απόγευμα. Το τηλέφωνό της χτυπούσε συνέχεια (αν ακούσετε το ring tone της αντιδημάρχου θα γελάτε για ένα μήνα) Τα γραφεία όλα είχαν αδειάσει. Οι υπάλληλοι είχαν σχολάσει και είχε μείνει μόνο αυτή και δούλευε. Αυτή και η καθαρίστρια.
«Άντε πάμε» μου είπε και γύρισε προς την κοπέλα που σκούπιζε για να την ενημερώσει ότι θα έφευγε και δεν θα ξαναγυρνούσε αργότερα.
«...καλό βράδυ κ. Αντιδήμαρχε» της απάντησε η κ.Όλγα..
Βγήκαμε στο πλακόστρωτο και την κοίταξα με ανασηκωμένο φρύδι.
Γύρισε και με κοίταξε μ’ εκείνο το πονηρό χαρακτηριστικό χαμόγελό της..
«δεν είναι πολύ αστείο που με λένε κυρία Αντιδήμαρχε;»

....μάλλον δεν αλλάζει ο άνθρωπος και αυτή αν αδυνατίσει εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη!

ΥΓ. Μη ξεχάσεις το κόκκινο κορδελάκι.


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook