Πατάτες γιαχνί με σουπιές

Τι χρειάζεται
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
6 μεγάλες πατάτες σε χοντρά κομμάτια
1.200 γραμμ. σουπιές κατεψυγμένες
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
Αλάτι και  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως γίνεται
Αφήνουμε τις σουπιές να ξεπαγώσουν και τις κόβουμε σε μπουκιές
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση πατάτες, μία στρώση κρεμμύδια και από πάνω μία στρώση σουπιές.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Μπήγουμε το σκόρδο και τη δάφνη και περιχύνουμε με τις ντομάτες.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπάζει όλα τα υλικά
Μόλις το φαγητό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε για περίπου 30΄, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες και οι σουπιές.

Μικρό σπουδαίο μυστικό
Προτιμήστε κατεψυγμένες σουπιές γιατί είναι καθαρισμένες.
Αν προτιμάτε φρέσκιες, κρατήστε λίγο μελάνι και προσθέστε το προς το τέλος του βρασμού, κάνει το φαγητό λίγο
σκούρο αλλά πολύ νόστιμο, με έντονη γεύση θαλασσινού.
 


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook