Κριθαράκι με λαχανικά

Τι χρειάζεται

500 γραμμάρια κριθαράκι ψιλό
12 κούπες ζωμό λαχανικών (νερό ζεστό με 2 κύβους λαχανικών)
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4-5 μανιτάρια ψιλοκομμένα
4 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες (ή 1 κ.γλ. πελτές διαλυμμένος σε λίγο νερό)
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένος
Αλάτι – Πιπέρι – Φέτα τριμμένη

                         

Πως γίνεται

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά (πιπεριές, κολοκυθάκι, μανιτάρια, κρεμμύδι)
Ετοιμάζουμε τον ζωμό λαχανικών και τον διατηρούμε ζεστό
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και όταν κάψει, ρίχνουμε τα λαχανικά.  Τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το κριθαράκι.
Το γυρίζουμε στην κατσαρόλα μέχρι να πάει το λάδι παντού και προσθέτουμε : τον ζωμό λαχανικών , τις ντομάτες ή τον πελτέ, αλάτι , πιπέρι και τα μυρωδικά (μαϊντανός και δυόσμος)
Αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει περίπου 10 λεπτά.
Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να απορροφήσει τα υγρά του.
Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα

Μικρό σπουδαίο μυστικό
Όταν βγάλουμε το φαγητό από την φωτιά, μοιάζει με σούπα.  Σε λίγη ώρα όμως, το κριθαράκι απορροφά όλο το ζουμί και γίνεται καταπληκτικό, χωρίς να είναι λασπωμένο


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook