Αγκινάρες αλα πολίτα

 

Τι χρειάζεται


8-10  αγκινάρες φρέσκες ή καταψυγμένες
1 κούπα ελαιόλαδο
2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες λεπτές
1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
3 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
Αλατοπίπερο
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
 
Πως γίνεται


Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες αγκινάρες, καθαρίστε τις έτσι, ώστε να μείνουν μόνο οι κούπες, κόβοντας και αφαιρώντας όλα τα σκληρά φύλλα και το χνούδι από το κέντρο. Τρίψτε τις με λεμόνι και βάλτε τις να σταθούν μέσα σε νερό με λίγο αλεύρι και χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες αγκινάρες δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα από τα παραπάνω, απλά ανοίξτε το σακουλάκι
Βάλτε το λάδι σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά.
Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε ελαφρά.
Ρίξτε τα καρότα και σοτάρετε λίγο ακόμη.
Προσθέστε στην κατσαρόλα τις αγκινάρες και τις πατάτες, τον αρακά, τον άνηθο, μια κούπα νερό και αλατοπίπερο.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει, ώσπου να μαλακώσουν οι αγκινάρες και οι πατάτες και να μείνουν με λίγη σάλτσα, περίπου μισή ωρίτσα.
Θα πρέπει να προσέχετε το νερό, ίσως χρειαστεί να ρίξετε κι άλλο κατά το μαγείρεμα.
  
Μικρό σπουδαίο μυστικό


 Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες αγκινάρες προσοχή  στο καθάρισμα μπορεί να κιτρινίσει τα χέρια.
 Γι’ αυτό προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε γαντάκια μιας χρήσεως, ή τα γάντια τις κουζίνας σας… και ένα μαχαίρι κοφτερό αρκετά, μιας και το «κέλυφος» της αγκινάρας είναι σκληρό


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook