Μαγειρίτσα

 

 


Τι χρειάζεται

½ κιλό εντεράκια
1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια (περίπου 1 κιλό )
16 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 λίτρα νερό ή ζωμό κρέατος
½ κούπα βούτυρο
½ κούπα άνιθο ψιλοκομμένο
¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ κούπας  δυόσμο ψιλοκομμένο
½ κούπα ρύζι καρολίνα
2 αβγά
1 χυμό λεμόνι

Πως γίνεται


Πλένουμε πολύ καλά και γυρνάμε ανάποδα τα εντεράκια.  Τα πλέκουμε σε μια πλεξούδα. Πλένουμε και την συκωταριά .
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε την συκωταριά και τα εντεράκια.  Τ’ αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν και τα βγάζουμε.  Μόλις κρυώσουν τα συκωτάκια και τα εντεράκια, τα κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια.

Βάζουμε τα 3 λίτρα νερό (ή ζωμό)  να βράσουν και προσθέτουμε το βούτυρο.  Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε όλα τα υλικά (κρεμμυδάκια, εντεράκια, συκωτάρια, μαϊντανό, άνιθο, δυόσμο) και αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε άλλα 20 λεπτά.

Χτυπάμε σε μια βαθιά λεκάνη τα αβγά και το λεμόνι και προσθέτουμε λίγο-λίγο ζουμί από την ζεματιστή σούπα.  Όταν η λεκάνη γεμίσει με το μίγμα αβγά-λεμόνι-ζουμί, ρίχνουμε το περιεχόμενό της μέσα στην κατσαρόλα
Σερβίρουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λεμόνι ακόμα

 

Μικρό σπουδαίο μυστικό


Όταν ρίχνουμε το αβγολέμονο στην μαγειρίτσα ανακατεύουμε πάντα προς μία φορά (για να μην κόψει)


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook