Σαλάτα με αυγά που περίσεψαν από το Πάσχα

Τι χρειάζεται

τρυφερά φύλλα μαρουλιού (2 ρίζες)
6 αβγά βραστά πασχαλινά που έχουν περισσέψει
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα(προαιρετικά )
1 σφηνάκι ξύδι
2 σφηνάκια λάδι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
αλάτι πιπέρι

Πως γίνεται

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μαρούλια.  
Σε βαθιά σαλατιέρα, ψιλοκόβουμε τα τρυφερά τους φύλλα  και από πάνω βάζουμε τα αβγά κομμένα σε τέταρτα.
Πάνω από τα αβγά βάζουμε τα κρεμμυδάκια
Ανακατεύουμε καλά : λάδι & ξύδι & μουστάρδα & αλάτι & πιπέρι  και περιχύνουμε την σαλάτα μας

Μικρό σπουδαίο μυστικό

Για τέλειο ανακάτεμα των υλικών της σάλτσας, τα βάζουμε σε ένα μικρό άδειο βαζάκι από κάποια σάλτσα  που μας περίσσεψε και αφού κλείσουμε το καπάκι το κουνάμε για περίπου 1 λεπτό.


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook