Σπαγγέτι με θαλασσινά

 

 

Τι χρειάζεται


1 πακέτο spaghetti No 5 ή Νο 7
15 γαρίδες καθαρισμένες από το κέλυφος (αφήνουμε μόνο την ουρά)
250 γραμ. μύδια  (ψύχα)
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ κούπα λευκό κρασί
1/2 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κούπα σάλτσα ντομάτας (έτοιμη ή την φτιάχνετε εσείς)
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Πως γίνεται


Το φαγητό αυτό γίνεται σε 4 απλές φάσεις:
1.- Τσιγαρίζεις σε λίγο λάδι το σκόρδο, τις γαρίδες και την πάπρικα
2.- Βάζεις σε κατσαρολάκι το κρασί, την πιπεριά, τον μαϊντανό και τα μύδια και τα βράζεις
για 4 λεπτά.  Στραγγίζεις το ζουμί και κρατάς μόνο τα μύδια.
3.- Βράζεις το spaghetti  σύμφωνα με τον χρόνο του λέει το πακέτο.
4.- Ανακατεύεις το spaghetti, το μίγμα γαρίδες, το μίγμα μύδια και την σάλτσα ντομάτας
5.- Σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα


Μικρό σπουδαίο μυστικό


Για να φτιάξεις την σάλτσα ντομάτας, τσιγαρίζεις λίγο κρεμμύδι, προσθέτεις 1 κούπα ντοματάκια
Κονσέρβας, προσθέτεις λίγο αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη  και βράζεις περίπου 15 λεπτά.


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook