Σουφλέ ζυμαρικών

 

 

Τι χρειάζεται


500γρ. ζυμαρικά όπως πέννες ή ριγκατόνι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 αυγά
250ml κρέμα γάλακτος
250γρ. τυρί regattο τριμμένο
250γρ. τυρί edam τριμμένο
250γρ. κασέρι τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλολομμένο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο
Ελαιόλαδο

Πως γίνεται


Βράζουμε τα ζυμαρικά για μόνο 6-8  λεπτά και τα στραγγίζουμε. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα βάζουμε σε μεγάλο μπωλ.
Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και τα ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά.
Σε μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον δυόσμο.  Τσιγαρίζουμε ελαφρά  και ρίχνουμε το μίγμα στην λεκάνη με τα ζυμαρικά.  Ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε τα τυριά όλα μαζί σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την μισή ποσότητα των τυριών στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε το μίγμα των ζυμαρικών σε ταψί και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα τυριά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τα μακαρόνια περίπου 30-35 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί 10-12 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Μικρό σπουδαίο μυστικό


Βράζουμε τα ζυμαρικά 6-8 λεπτά και τα πλένουμε με κρύο νερό για  να μην λασπώσουν.  Τα βράζουμε λίγο γιατί μετά θα ψηθούν και στον φούρνο.


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook