Ταλιατέλες με σάλτσα κολοκυθιών

 

Τι χρειάζεται

- 500 γραμ ταλιατέλες
- 300 γραμ κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 2-3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκκομένο 
- χυμός μισού λεμονιού
- 180 ml κρέμα γάλακτος
- 80 γραμ ροκφορ ή γκοργκοντζόλα
- πιπέρι, λίγο βασιλικό

Πως γίνεται


Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα κολοκυθάκια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
 Προσθέτουμε το κρεμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κομματιασμένο και το πιπέρι
Βράζουμε τις ταλιατέλες και τις στραγγίζουμε.
Τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα των κολοκυθιών και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δέσει η σάλτσα.
Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

 


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook