Σπιτική μουστάρδα

 

 

Τι χρειάζεται

11 κουταλιές σούπας νερό
6 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
6 κουταλιές σούπας ξύδι λευκό
½ κουταλάκι γλυκολύ αλάτι
11 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι κοσκινισμένο
3 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μουστάρδα σκόνη (καλής ποιότητας)

Πως γίνεται


Βάζουμε στο mini blender πρώτα τα υγρά υλικά και προσθέτουμε τα στερεά.
Χτυπάμε πολύ καλά και δημιουργείται ένα ομοιογενές μίγμα.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή ξύδι.
Βάζουμε την μουστάρδα σε καθαρό και στεγνό βάζο και την διατηρούμε εντός ή εκτός ψυγείου για περίπου 2 μήνες

Μικρό σπουδαίο μυστικό


Αν θέλουμε την μουστάρδα καυτερή, αυξάνουμε την δόση της σκόνης μουστάρδας
Eπίσης μπορούμε να προσθέσουμε σπόρους μουστάρδας ή άλλο καρύκευμα


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook