07-13/04/2012

7-5-2012 (Stars shine)

 

Κι εσύ, στ' αστέρια βλέπεις μόνο ζώδια και της καρδιάς τα επεισόδια προτιμάς να τα δεις στην TV


Γράφει ο Takiss Kostakiss


Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Αυτό που τώρα ξεκινάει πολύ μου πάει ...

Μάλιστα μάλιστα.. Απορώ τελικά τι δεν καταλαβαίνεις.. Αφού δεν σε πιάνει η πανσέληνος, δεν μαλώνεις όπου σταθείς και όπου βρεθείς θα έπρεπε να νιώσεις ότι σου πάει αυτή η περίοδος. Σου πάει να αλλάξεις τα “ρούχα”, τις καταστάσεις και ότι άλλο σε χαλάει. Μπορείς να βγάλεις επιτέλους χρήματα που αξίζεις και να έχεις δίπλα σου τον άνθρωπο σου. Βέβαια για να στα πω όλα όπως πρέπει να είναι δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα στην πραγματικότητα αν εσύ ο ίδιος δεν μπεις σε αυτή την διαδικασία. Βασικό.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Να ΄χω το νου μου αδειανό, να 'χω και πρίμο τον καιρό

Υπάρχει μια λέξη που πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου. “Μετακίνηση”. Εσωτερική κυρίως και ενώ το ζεις χωρίς φόβο, αισθάνομαι πως την φοβάσαι. Όχι τόσο ότι αλλάζεις, όχι τόσο ότι μπαίνεις σε μια νέα σχέση, όχι τόσο που θέλεις στα σοβαρά να αλλάξεις τα επαγγελματικά. Φοβάσαι να γίνεις μέρος της αλλαγής και περιμένεις να το κάνει κάποιος άλλος για σένα και αν δεν σου αρέσει να τα ρίξεις όλα πάνω στην πανσέληνο. Το νου σου.. Αυτό που πρέπει να κρατήσεις και θα σου δώσει δύναμη είναι πως τα κάνεις όλα για τον εαυτό σου, για κανέναν άλλον.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

αρέσω παιδί μου αρέσω..

Και ευτυχώς που είσαστε 2 για να μπορείς να το αντέξεις. Το ένα σου μισό απολαμβάνει να σε χαζεύουν στον δρόμο, να σε φλερτάρουν και να το απολαμβάνεις. Να μπαίνεις σε σχέσεις μιας νύχτας και να νιώθεις απλά θεός. Το άλλο σου μισό τραβάει τα ζόρια όλων των άλλων. Τα οικονομικά αδιέξοδα, την πίεση της δουλειάς, την τηλεφωνομουρμούρα της οικογένειας και την κρεβατομουρμούρα της υποτιθέμενης σχέσης σου. Αν είχες επιλογή σίγουρα θα κρατούσες μόνο το ένα σου μισό και αυτό θα ήταν αναμφίβολα το πρώτο, μην ξεχνάς όμως πως με λίγη εσωτερική δουλειά μπορείς να φέρεις στα μέτρα σου και τον άλλο..

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Έχω μια καρδιά που να φύγει όλο θέλει...

Υπάρχει μια μαγική διέξοδος σε όλο αυτό που νιώθεις. Θα χρειαστείς μια ζυγαριά ειδική στις καρδιές. Και πρέπει να ανεβάσεις από την μία πλευρά την δική σου και από την άλλη πλευρά των άλλων. Όλων αυτών που κάθε μέρα απλά αγνοείς με το πέρασμα σου. Αυτό φυσικά αν σε νοιάζει. Αν σε νοιάζει να κρατήσεις την σχέση σου, τα οικογενειακά σου ή ακόμα και τις καλές σχέσεις σου με τον εργοδότη σου. ΑΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Γιατί αν δεν, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίσεις να είσαι καλά εσύ. Και πίστεψε με θα είσαι. Να ξέρεις όμως πως οι καρδιές δεν αντέχουν για καιρό μόνες τους. Φρόντισε λοιπόν με την συμπεριφορά σου να έχεις κάποια να ανεβάσεις στο αντίβαρο..


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

κι εσύ ράγισε, καρδιά μου κι ας χαθείς, ας χαθείς

Για πόσο νομίζεις πως θα τα ρίχνεις όλα πάνω στην άνοιξη;; Δεν θέλεις να δεσμευτείς αλλά ψάχνεις παθιασμένα για να πέσεις στα κρεβάτια, δεν θέλεις να δουλέψεις αλλά ψάχνεις να μαγέψεις κάποιον με τα χαρίσματα σου. Άκου πως έχει. Θέλεις να τρέξεις σε λιβάδια με λουλούδια, να μπεις σε καράβια να χαθείς στις θάλασσες, να πάρεις την πρώτη πτήση που θα ακούσεις στα μεγάφωνα του αεροδρομίου. Και όλα αυτά με το κινητό κλειστό. Να μην ξέρει κανείς που είσαι και πότε θα γυρίσεις. Και η ανάγκη σου να φύγεις και να ζήσεις τα πάντα στην υπερβολή με ανθρώπους που δεν σε ξέρουν θα σου κρατάει συντροφιά για καιρό. Πρόσεχε όμως. Έχεις και ένα παρελθόν.. Και αυτό δεν μπορείς εύκολα να το σβήσεις..


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Με τη δουλειά και με τα ζόρια σε ξεχνώ,
μα είδα το θαύμα κι όσο ζω θα το θυμάμαι

Σε τσάκισε η πανσέληνος. Όχι σε όλους τους τομείς αλλά στα αισθηματικά. Και μοιάζει να μην σε νοιάζει καθόλου. Τι να την κάνεις μια σχέση ή έναν έρωτα όταν είσαι υπάλληλος του μήνα και σε βλέπεις τα νούμερα στον λογαριασμό σου να ανεβαίνουν;; Είσαι καλά;;;; Καλή η δουλειά και τα λεφτά αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα έξω απ' όλα αυτά. Και αυτό που με φοβίζει είναι πως δεν μιλάμε για εργασιοθεραπεία αλλά εργασιομανία. Να το προσέξεις αυτό. Και ένα μικρό μυστικό.. Κάποια στιγμή θα ξαφνιαστείς που θα καταλάβεις ότι μπόρεσες να αγοράσεις τα πάντα στην ζωή σου εκτός από έρωτα και έναν άνθρωπο για το πλευρό σου..


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Πάμε ξανά στις ξαστεριές ονείρων είμαστε σκιές

Φτάνει. Ως εδώ. Δεν έχεις άλλα περιθώρια και είναι το μόνο ξεκάθαρο σε αυτή την φάση της ζωής σου. Το σκοτάδι του ενός / δυο μαζί το κάνουν φως. ΔΥΟ. Και δείχνει να μην σου λέει τίποτα το συγκεκριμένο νούμερο. Αποφάσισε λοιπόν. Ποιον θα κρατήσεις και ποιον όχι. Ποιον θα κατηγορήσεις και ποιον όχι. Έχεις περάσει σε άλλο επίπεδο αλλά δεν φτάνει να το λες. Πρέπει να το καταλάβουν και οι άλλοι. Και ενώ έχεις όλα τα φόντα να ανέβεις ακόμα ένα σκαλί στα επαγγελματικά εσύ βρίζεις για την μοίρα, την ζωή, την πανσέληνο. Και μένεις εκεί. Άσε λοιπόν την γκρίνια και τις αυταπάτες, η ΖΩΗ είναι μπροστά. Τρέχα γιατί ήδη σε προσπέρασε..


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Η ζωή, η ζωή είναι αλλού, μα εγώ εδώ

Η λέξη είναι μία. “Αξιολόγηση”. Πάρε χαρτί και στυλό, γράψε τι σε πλήγωσε και τι όχι από το παρελθόν σου όχι για να αλλάξεις κάτι απλά μήπως και καταλάβεις ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσεις. Φύλαξε κάπου αυτό το χαρτί. Κάνε βήματα μπροστά, πάρε ρίσκο στα επαγγελματικά αν θες να έχεις και τα οικονομικά. Και τώρα τα δύσκολα. Κλείσε την τηλεόραση και πιάσε την ζωή από τα κέρατα. Και κάθε νύχτα που επιστρέφεις σπίτι, όταν κόβεις δρόμο από περίεργα στενά να είσαι σίγουρος πως θα συναντήσεις το παρελθόν σου. Βγάλε το χαρτάκι απο την τσέπη σου και διάβαζε το ξανά και ξανά..

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

κι έχω τούτο το μαράζι
πώς να βρω μια να σου μοιάζει

Αλήθεια; Βρίσκεις πραγματικά ακόμα ενδιαφέρον το να γνωρίζεις κόσμο μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μόνο και μόνο επειδή πρέπει να κάνεις σχέση. Ραντεβού στα ραντεβού και η ζωή να κυλάει έτσι. Το θέμα είναι πως έχεις ξεκάθαρα την ευκαιρία να πας ιδιαίτερα καλά στα επαγγελματικά σου και εσύ ξοδεύεις αλλού την καθημερινότητα σου; Γιατί και ως πότε; Μην το ψάχνεις. Δεν υπάρχει καλύτερος ψυχολόγος από έναν φίλο και μεγαλύτερος κολλημένος από έναν τοξότη που απλά δεν θέλει.. Δες το αλλιώς..


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Μοναξιά μου όλα, μοναξιά μου τίποτα...

Δύο πράγματα.. 1., Το φυσάς και δεν κρυώνει από κάθε έρωτα που μπήκες και σε διέλυσε, 2., Νομίζεις ότι μπορείς να ξεπεράσεις κάθε αποτυχία στον έρωτα και χωρισμό πίσω από ένα γραφείο και τον υπολογιστή σου δουλεύοντας ασταμάτητα. Η απάντηση και στα δύο είναι όχι. Σου πάει ο έρωτας αυτή την εποχή. Νέες γνωριμίες, άνθρωποι που τους κάνεις και θέλουν να ρισκάρουν μαζί σου. Μάθε να δουλεύεις για να ζεις και όχι να ζεις για να δουλεύεις. Πως αλλιώς να στο πω; Το έχεις. Πρόσεχε να μην χρεωθείς την ερημιά μέσα σου. Η μοναξιά παλεύεται..


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

ο έρωτας που έφυγε και δεν ήρθε

Αλήθεια κουράστηκα. Κουράστηκα με αυτή την κατάσταση σου. Να μην ξέρεις τι θέλεις, να μην ξέρεις που πας και που πορεύεσαι και να κατηγορείς όλους και όλα για αυτή σου την κατάσταση. Και όλα αυτά πάντα για τα οικονομικά και επαγγελματικά σου. Νιώθεις μόνιμα να είσαι στο ρινγκ και να παλεύεις με όλους τους αντιπάλους σου για να κερδίσεις την θέση του ανώτερου στην δουλειά και να πετύχεις σε αυτό που έχεις ζαλίσει όλους τόσο καιρό... Τα υπόλοιπα; Οικογένεια; Σχέση; Ο έρωτας; Αχ, ο έρωτας.. Τι σου θύμισα τώρα...


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η καρδιά έχει λόγους που η λογική αγνοεί

Είδες που όλα στρώνουν σιγά σιγά; Στα είχα πει. Οι καρδιές θέλουν χρόνο για να γιατρευτούν. Βασικό. Και το ξέρεις. Και το νιώθεις. Το πιο όμορφο όλων είναι ότι έχεις στήριξη. Έχεις ένα χέρι να πιαστείς, ένα κρεβάτι να χαλαρώσεις και να νιώθεις πως δεν μπορεί κανείς να σε βρει και να σε πειράξει εκεί. Αυτό είναι. Ασφάλεια. Χαμογέλα λοιπόν, με μια καινούρια καρδιά και με την σιγουριά σύμμαχο σου, μπορείς να απολαύσεις σαν πρώτη φορά τούτη την άνοιξη.. Μην πάρεις φόρα όμως. Καρδιές είναι και σπάνε, ξανά και ξανά και πονάει πάντα όπως η πρώτη φορά..

 


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook