Αρακάς λαδερός

 

 

Τι χρειάζεται


1 κιλό αρακάς  κατεψυγμένος 
2-3 πατάτες χοντροκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 καρότα σε ροδέλες
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτσάνι  ελαιόλαδο
1 κουτί τοματάκια περασμένα από το blender ή 2 τομάτες περασμένες από τον τρίφτη
αλάτι  -   πιπέρι
1 φλιτζάνι νερό

Πως γίνεται

 Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρετε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα  καρότα και αφού τα γυρίσουμε 2-3 φορές , προσθέτουμε τις πατάτες και στο τέλος τον αρακά.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και την ντομάτα.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τέλος προσθέτουμε και το νερό.
Σιγοβράζουμε στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει το φαγητό.

Μικρό σπουδαίο μυστικό


Αν θέλουμε το φαγητό μας πιο πλούσιο μπορούμε να προσθέσουμε 2 αγκινάρες κατεψυγμένες κομμένες στην μέση.


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook