Φασολάκια λαδερά

 

 

Τι χρειάζεται

1 κιλό φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες μεγάλα κομμάτια
2 κολοκύθια καθαρισμένα και κομμένα χοντρές φέτες
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1 κιλό ντομάτες τριμμένες ή 450 γρ ντοματάκια κονσέρβα
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
Αλάτι και  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως γίνεται

Καθαρίζουμε τα φασολάκια αν είναι φρέσκα , τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
Αφήνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα φασολάκια.
Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το φαγητό.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45΄-50΄.Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ελέγχουμε για τα υγρά του φαγητού και αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε δυόσμο και μαϊντανό.
Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Μικρό σπουδαίο μυστικό
Βάζουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο προς το τέλος του βρασμού για να κρατήσουν το χρώμα
και το άρωμά τους


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook