Ημερίδα "27.000.000 λόγοι"

30-5-2012 (Untitled)

 

 

Διοργάνωση ημερίδας για την παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων, στην οποία θα συμμετέχουν προσωπικότητες και φορείς που εμπλέκονται ενεργά στην καταπολέμηση του φαινομένου της σύγχρονης δουλείας. Είναι μια πρωτοβουλία της Α21 Campaign, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Με την υποστήριξη της Αρσις και του Θεσσαλονικη 2014: European Youth Capital. 

 Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και η παρουσίαση τρόπων καταπολέμησης του φαινομένου αυτού. Θα περιλαμβάνει σύντομες, ενημερωτικές παρουσιάσεις, σε συνδυασμό με την προβολή του ντοκιμαντέρ “SEX SLAVE$”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την:
Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 στις 19.00
στο κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ της Θεσσαλονίκης
Είσοδος ελεύθερη

 Η εμπορία ανθρώπων, ή τράφικινγκ όπως ονομάζεται, είναι το ολοκαύτωμα του 21ου αιώνα. Είναι η σκληρή πραγματικότητα για 27 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που πωλούνται και αγοράζονται, και εξαναγκάζονται να ζουν σε συνθήκες δουλείας. Η εκδήλωση αυτή επιχειρεί να ρίξει φως σε αυτό το πολύ σκοτεινό θέμα και να λύσει πολλά ερωτήματα:
Τί ακριβώς συμβαίνει;
Ποιοί είναι οι αρμόδιοι φορείς;
Πώς μπορείς να βοηθήσεις;

Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενημέρωση και πρόληψη του φαινομένου, που αποτελεί και το μεγαλύτερο κομμάτι της λύσης.


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook  

Photo gallery