Πατάτες φούρνου με μέλι

 

 


Τι χρειάζεται

1,5 κιλό πατάτες
1/2 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 /2 φλιτζάνι φυσικό χυμό λεμόνι
4 κουταλιές σούπας μέλι
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση
4 κουταλιές βούτυρο (κομμένο κομματάκια) 
 
 
Πως γίνεται

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στις πατάτες , τις τρίβουμε και τις αραδιάζουμε σε ταψί με την πλατιά πλευρά προς τα κάτω.
Ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου (8 κομμάτια, ανάμεσα στις πατάτες)
Προσθέτουμε στο ταψί τον χυμό πορτοκάλι και τον χυμό λεμόνι (το υγρό πρέπει να καλύπτει πάνω από την μέση τις πατάτες).
Περιχύνουμε το μέλι πάνω στις πατάτες με το κουτάλι και βάζουμε πάνω σε κάθε πατάτα ένα κομματάκι βούτυρο.
Ψήνουμε στους 180ο C για 50 λεπτά περίπου.
Κατά το ψήσιμο ελέγχουμε αν έχουν υγρό.
Στο τέλος του ψησίματος οι πατάτες πρέπει να έχουν μείνει μόνο με λίγο λάδι και να είναι μελωμένες.
Σερβίρονται πάντα πολύ ζεστές.


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook