Τρουφάκια

 

Τι χρειάζεται

 1 πακέτο μπισκότα τετράγωνα (petit beurre)
2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένο καρύδι (ή αμύγδαλο)
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
4 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
2 φακελάκια τρούφα σοκολατένια
250 gr κουβερτούρα
1 φλιτζάνι γάλα
 
 Πως γίνεται

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.  Τρίβουμε την κουβερτούρα στον τρίφτη.
Τρίβουμε στο μπλέντερ το καρύδι.
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη τα μπισκότα τριμμένα, την κουβερτούρα τριμμένη, το καρύδι τριμμένο, το γάλα (θερμοκρασία περιβάλλοντος), το κακάο σκόνη, το κονιάκ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.  Πρέπει να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
Κόβουμε κομμάτια από την ζύμη σε μέγεθος καρυδιού , και πλάθουμε στρόγγυλα μπαλάκια .
Βάζουμε την τρούφα σε μπωλ και ρίχνουμε μέσα στο μπωλ τα τρουφάκια, ώστε να κολλήσει η τρούφα παντού.
Τα τοποθετούμε σε ειδικά χαρτάκια και τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ, σκεπαστό, να μείνουν στο ψυγείο.
Τα τρουφάκια θα πρέπει να καταναλωθούν το αργότερο σε 5 μέρες εφόσον τα διατηρούμε στο ψυγείο λόγω και του φρέσκου γάλακτος.


Μικρό σπουδαίο μυστικό


Αν βάλουμε στα μπαλάκια πολύχρωμη τρούφα γίνονται πολύ όμορφα για παιδικό party.  Επίσης μπορούμε να τυλίξουμε τα τρουφάκια με ινδοκάρυδο

 


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook