Σαλάτα πράσινη με ροκφόρ και καρύδια

 


Τι χρειάζεται


600 gr πράσινες σαλάτες (iceberg, σπανάκι, αντίδια, μαρούλι, κόκκινη λόλα, άνηθο)
1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
60 gr καρυδόψιχα χοντροκομμένη
150 gr ροκφόρ κομμένο σε μικρούς κύβους
για τη σάλτσα
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας μπαλσάμικο
1 κουτ γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
 
 
 Πως γίνεται 


 Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνετε το μπαλσάμικο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Το αποσύρετε από τη φωτιά.
 
Σε ένα σέικερ χτυπάτε το ελαιόλαδο μαζί με το μείγμα μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνετε να περιμένει.
 
Σε μια σαλατιέρα βάζετε τα καθαρά πράσινα φύλλα των λαχανικών ανακατωμένα. Σκορπάτε από πάνω τα κομματάκια του αχλαδιού, του ροκφόρ και πασπαλίζετε με τη καρυδόψιχα. Φυλάξτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα σκεπασμένη.
 
Πριν τη σερβίρετε περιχύστε την με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.

 
Μικρό σπουδαίο μυστικό


Ρίξτε το dressing λίγο πριν σερβίρετε την σαλάτα  γιατί αλλιώς θα μαραθεί

 


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook