Τυροσαλάτα με λαχανικά

 

 


Τι χρειάζεται

3 μεγάλες κόκκινες σφικτές ντομάτες
100 γραμ φέτα
100 γραμ Κατίκι Δομοκού
30 γραμ κοπανιστή
100 γραμ φρέσκο ανθότυρο
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ γλυκού ρίγανη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λαχανικά που συνοδεύουν την τυροσαλάτα


100 γραμ ωμά μανιτάρια κομμένα στη μέση
100 γραμ σπιρτόξυλα από αγγούρι
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε σπιρτόξυλα
2 κολοκυθάκια κομμένα σε σπιρτόξυλα
2 καρότα κομμένα σε σπιρτόξυλα


Πως γίνεται


Κόβετε τις ντομάτες στη μέση και με ένα κουταλάκι του γλυκού τις σκάβετε να δημιουργηθούν 6 κόκκινα καλαθάκια .
Σε ένα μπολ βάζετε την φέτα και τη λειώνετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το Κατίκι Δομοκού και τη κοπανιστή και ανακατεύετε καλά.
Τέλος βάζετε το ανθότυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια λευκή ομοιογενής μάζα.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και ανακατεύετε.  Βάζετε τα καλαθάκια της ντομάτας σε πιατέλα και τα γεμίζετε με την τυροσαλάτα.  Πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζετε τις γεμισμένες ντομάτες στο κέντρο της πιατέλας και τοποθετείτε τα συνοδευτικά ωμά λαχανικά γύρω γύρω (ανά ομάδες π.χ. μανιτάρια, κολοκυθάκια, κλπ.)
Σερβίρεται ο καθένας μόνος του βουτώντας τα λαχανικά στην τυροσαλάτα.  Τέλος τρώγονται και τα καλαθάκια της ντομάτας με ότι τυροσαλάτα έχει μείνει μέσα.


Μικρό σπουδαίο μυστικό


Πριν γεμίσεις τις ντομάτες τις αραδιάζεις ανάποδα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν καλά.


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook