Κοτόπουλο Teryaki

 


Τι χρειάζεται
4 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1 κουταλιά σούπας soya sauce
1 κ.γλυκού τοματοπελτές
1,5 κ.σ. μέλι
1 κ.γλ. σουσάμι
1 κ.σ. βούτυρο
5 κ.σ. σπορέλαιο (ή σουσαμέλαιο)

Πως γίνεται
Ανακατεύουμε  την soya sauce, τοματοπελτέ, μέλι και σουσάμι και κάνουμε  μαρινάδα.
Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην μαρινάδα και το αφήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Στραγγίζουμε το κοτόπουλο από την μαρινάδα και το τσιγαρίζουμε στο σπορέλαιο για 4-5 λεπτά.
Βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το τηγάνι και προσθέτουμε την μαρινάδα, την οποία βράζουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.  Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει γλασέ.
Σερβίρουμε περιχύνοντας το κοτόπουλο με την σάλτσα

Μικρό σπουδαίο μυστικό
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι basmati το οποίο το έχουμε βάλει να φουσκώσει για περίπου μια ώρα, πριν το βράσουμε

 


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook