Μελιτζάνες ιμάμ

 


Τι χρειάζεται


- 10 μέτριες μελιτζάνες
-  6 μέτρια  ξερά κρεμμύδια κομμένα φέτες
-  6 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένς
-  6 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
-  1½ φλ. ελαιόλαδο
-  λάδι για τηγάνισμα
-  1 κ.σ. ζάχαρη
-  1/2 ματσάκι μαϊντανός
-   1 λεμόνι (χυμός)
-   Αλάτι -  πιπέρι

Πως γίνεται

Καθαρίζουμε τις μελιτσάνες, κόβοντας το κοτσάνι τους και ξεφλουδίζοντας ριγωτά (μία ρίγα μωβ, μία ρίγα ξεφλουδισμένη).  Τις σχίζουμε κατά μήκος με το μαχαίρι και τις κάνουμε σαν βαρκούλες.
Τις πασπαλίζουμε μέσα έξω με αλάτι και τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό να ξεπικρίσουν για περίπου 1 ώρα.
Τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε καλά με πετσέτα. 
Τις τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Ετοιμάζουμε την γέμιση :  βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν διάφανα.  Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ταψί την μία δίπλα στην άλλη και γεμίζουμε την σχισμή με την γέμιση.  Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες και κάθε φέτα στην μέση.  Βάζουμε 2 μισές φέτες ντομάτα πάνω στην γέμιση κάθε μελιτζάνας, αλατίζουμε την ντομάτα και ρίχνουμε και λίγο ζάχαρη.
Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (μέχρι να ξεροψηθούν οι ντομάτες)

Μικρό μυστικό


Το συγκεκριμένο φαγητό είναι πιο νόστιμο κρύο και συνοδεύεται απίστευτα με τυρί φέτα.

 

 


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook