Γεμιστά με κιμά

 

 

Τι χρειάζεται

2 ξερά μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
6 ώριμες φρέσκιες ντομάτες
6 πράσινες πιπεριές πράσινες
12 κουταλιές ρύζι Kαρολίνα
100 ml παρθένο ελαιόλαδο
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
300 γρ. ντομάτες τριμμένες (και το εσωτερικό από τις ντομάτες τριμμένο)
2 κ.σ. ζάχαρη 
3 πατάτες χοντροκομμένες
Αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως γίνεται
Αραδιάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ταψί που να χωράνε άνετα.  Πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε τα καπάκια τους προσεκτικά (όχι μέχρι τέλος) .  Από τις πιπεριές πετάμε τους σπόρους και τις ντομάτες αδειάζουμε την εσωτερική τους σάρκα.
Πασπαλίζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες με 1 κ .σ.  ζάχαρη και κάνουμε μικρές τρυπούλες με μια οδοντογλυφίδα στο κάτω μέρος τις ντομάτας
Ετοιμάζουμε την γέμιση :  Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε αρκετά καλά μέχρι να γίνει μικρά σβωλάκια.  Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράσει για περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε  το αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ζάχαρη, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε το μίγμα για ακόμα 5 λεπτά και τέλος προσθέτουμε και το ρύζι και βγάζουμε την γέμιση από την φωτιά.
Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες με το μίγμα (όχι μέχρι επάνω, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει και θα σκάσουν τα γεμιστά) .
Πασπαλίζουμε τα γεμιστά με λίγο αλάτι και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Πασπαλίζουμε τις πατάτες με αλάτι και πιπέρι και λίγο ντομάτα  και τις βάζουμε ανάμεσα στις πιπεριές και τις ντομάτες.
Ζεσταίνουμε 1 φλιτζάνι νερό και το ρίχνουμε στο ταψί.
Ψήνουμε τα γεμιστά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου  1 ώρα

 
Μικρό σπουδαίο μυστικό
Όταν ψήνουμε τα γεμιστά, δοκιμάζουμε το ρύζι και μπορεί να θέλει και λίγο περισσότερο από μία ώρα.  Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το ρύζι πρέπει να κρατάει λίγο.  Τα γεμιστά είναι πιο νόστιμα αν τα σερβίρετε κρύα.
 

 


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook