Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα

 

 


Τι χρειάζεται
500 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 ντομάτες τριμμένες
Αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη
½ καυτερή πιπεριά,
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ.ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
100 γρ. φέτα χοντροκομμένη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Πως γίνεται
Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια και τα βάζουμε σε σκεύος για να στραγγίσουν τα νερά τους.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά  και την γλυκιά πιπεριά  και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό ακόμα.  Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ζάχαρη.
Βράζουμε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. 
Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι και στρώνουμε την μισή σάλτσα.  Βάζουμε επάνω τα μύδια και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα .
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τρίβουμε την φέτα. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά
 
Μικρό σπουδαίο μυστικό
Μπορούμε να αφαιρέσουμε την καυτερή πιπεριά αν δεν μας αρέσουν τα καυτερά φαγητά.


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook