Γραβιέρα τηγανητή με σουσάμι

 

 

Τι χρειάζεται

3 τετράγωνα κομμάτια  10Χ10 γραβιέρα Κρήτης (ή ένα άλλο σκληρό τυρί)
4 κ.σ. αλεύρι
100 γρ. σουσάμι
1 αβγό χτυπημένο καλά (με 1-2 σταγόνες νερό)
Λάδι για το τηγάνισμα

Πως γίνεται
Κόβουμε την γραβιέρα σε κομμάτια περίπου 10Χ10 εκ. και πάχος περίπου 1-1,5 εκατοστό.
Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.  Την αλείφουμε με λίγο νερό και την τυλίγουμε πολύ καλά με το αλεύρι.
Μετά την περνάμε από το χτυπητό αβγό και στην συνέχεια την περνάμε και από το σουσάμι. 
Φροντίζουμε να κολλήσει καλά το σουσάμι στο κομμάτι του τυριού.
Βάζουμε στην φωτιά το λάδι και πριν κάψει πολύ βάζουμε το κομμάτι του τυριού.  Μόλις ξεροψηθεί από την μια πλευρά το γυρνάμε προσεκτικά από την άλλη .
Το τυρί είναι έτοιμο όταν πάρει χρυσαφί χρώμα.
 
Μικρό σπουδαίο μυστικό
 Είναι πολύ νόστιμος μεζές για μπύρα αν το συνοδέψετε με πράσινα χόρτα.
Μπορείτε να τηγανίσετε με τον ίδιο τρόπο αλμυρό κεφαλοτύρι και να το συνοδέψετε με λίγο μέλι


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook