Κολοκυθόπιτα γυμνή

Τι χρειάζεται


6 μεγάλα πράσινα κολοκύθια
250 γραμ φέτα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζ του καφέ ψιλοκομμένο δυόσμο
200 γραμ αλεύρι
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
  

Πως γίνεται


Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
Τα ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε : τον δυόσμο ψιλοκομμένο και  την φέτα θρυμματισμένη.
Ζυμώνουμε ελαφρά το μίγμα.
Σε ένα τηγανάκι μαραίνουμε το κρεμμυδάκι σε λίγο νερό και μόλις απορροφήσει τα υγρά του το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα των κολοκυθιών.  Αλατίζουμε πιπερώνουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε στο μίγμα αλεύρι κοσκινιστό μέχρι να σχηματιστεί μια υδαρής ζύμη. Ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά και αφήνουμε το μίγμα να ωριμάσει στο ψυγείο για 2 ώρες.
Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί του φούρνου, το λαδώνουμε καλά, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
Ισιώνουμε από πάνω με ένα πιρούνι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 1 ώρα και μέχρι από πάνω να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα.
 

Μικρό σπουδαίο μυστικό


Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρά για να μπορέσουμε να την κόψουμε κομμάτια

 

 

 


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook