Σπετζοφάι Βολιώτικο

 


Τι χρειάζεται

½ κιλό βολιώτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες μήκους 1 εκατ
10 πράσινες πιπεριές κέρατο
600 γραμ ντομάτες ώριμες περασμένες  ψιλοκομμένες
1 φλιτζ του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
  
 
Πως γίνεται
Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις πιπεριές.  Τις χαράζετε κατά μήκος με μαχαίρι και αφαιρείτε τους σπόρους.
Βάλτε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε ελαφρά τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Τις τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το περιττό λάδι.
Καθαρίστε το τηγάνι και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι. Βάλτε μέσα τα λουκάνικα και ψήστε τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν .
Προσθέστε τις πιπεριές και περιχύστε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι
Μαγειρεύετε το φαγητό μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Μικρό σπουδαίο μυστικό
Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε και κομμάτια μελιτζάνας, αφού πρώτα τα τηγανίσετε ελαφρά.
Επίσης αν τρώτε καυτερά, μπορείτε να προσθέσετε μία καυτερή πιπεριά

 


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook