Κολοκυθάκια γεμιστά

 


Τι χρειάζεται
10 κολοκυθάκια  μεγάλα
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
150 γραμ. μαργαρίνη λιωμένη
1 μεγάλο κρεμμλυδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ άνιθος ψιλοκομμένος
2 ποτήρια ζεστό νερό
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό
1 λεμόνι
1 γιαουρτάκι


Πως γίνεται
Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στην μέση αν είναι μεγάλα. Φροντίζουμε όταν τα αραδιάσουμε σε μια στρώση στην κατσαρόλα να έχουν όλα το ίδιο ύψος. Τα αδειάζουμε εσωτερικά και ένα κουταλάκι ή με κατάλληλο εργαλείο.
Σ΄ένα τηγάνι βάζουιμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.  Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε καλά. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και τον άνιθο και ανακατεύουμε καλά.  
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μίγμα , πατώντας ελαφρά την γέμιση για να πάει παντού στο εσωτερικό του κολοκυθιού.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζεστό νερό (φροντίζουμε το ύψος του νερού να φτάνει λίγο κάτω από την επιφάνεια των κολοκυθιών)  και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια με την λιωμένη μαργαρίνη.  Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.  Τα σιγοβράζουμε για 50-60 λεπτά (μέχρι να δέσει η σάλτσα τους και να βράσει το ρύζι)
Όταν βράσουν τα κολοκυθάκια, ετοιμάζουμε το αβγολέμονο :  Σε βαθύ μπωλ , χτυπάμε το αβγό πολύ καλά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού σταγόνα -σταγόνα.  Με μια  κουτάλα σούπας,  παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο μίγμα αβγό-λεμόνι πολύ πολύ σιγά για να μην κόψει το αβγό.  Προσθέτουμε ζουμί από το φαγητό στο αβγολέμονο μέχρι να γεμίσει το μπωλ.’
Ρίχνουμε το αβγολέμονο με το ζουμί , στο φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
Σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι στο πλάι.

Μικρό σπουδαίο μυστικό
Μπορούμε να κάνουμε το αυγολέμονο σε μορφή κρέμας και να σερβίρουμε τα κολοκυθάκια περιχυμένα με το αυγολέμονο-μπεσαμέλ.
Είναι εξαιρετικά νόστιμο !
Αυγολέμονο-μπεσαμέλ : Σε μικρό κατσαρολάκι, χτυπάς 2 αβγά , προσθέτοντας τον χυμό από 1 λεμόνι και αρκετό ζουμί από το φαγητό.  Προσθέτεις στο μίγμα  1 κουταλιά κορν φλάουρ (την οποία έχουμε διαλύσει σε 3 κουταλιές ΚΡΥΟ νερό). Σιγοβράζεις το  αβγολέμονο μέχρι να πήξει αρκετά.

 


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook